Ναρκωτικές ουσίες ανιχνεύτηκαν στα υγρά απόβλητα της πρωτεύουσας που φτάνουν στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού στην Ψυτάλλεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασαν σε συνέδριο στη Ρόδο ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, καθηγητής Θεμιστοκλής Λέκκας, με τον επίκουρο καθηγητή, Κ. Θωμαΐδη, στα υγρά απόβλητα που φθάνουν στην Ψυτάλλεια ανιχνεύθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές και ψυχότροπες ουσίες.

Βάσει των συγκεντρώσεων που ανιχνεύτηκαν, υπολογίσθηκαν οι ημερήσιες χρήσεις της κοκαΐνης (500 έως 600 gr), ηρωίνης (1 Kg), καννάβεως (2 Kg) και ουσίας «έκστασις» (10 έως 20 gr) στην περιοχή που καλύπτει το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Στόχος της έρευνας είναι η ακριβής γνώση της ποιότητας των υγρών αποβλήτων και η ανάπτυξη μεθόδων που καταστρέφουν αυτές τις ουσίες, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού.

Σημειώνεται ότι παγκοσμίως διεξάγονται έρευνες για το θέμα των αναδυόμενων ρύπων, κυρίως στις χώρες που εφαρμόζουν την επαναχρησιμοποίηση υδάτων.

Σχόλια Facebook

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Ναρκωτικές ουσίες ανιχνεύτηκαν στα υγρά απόβλητα της πρωτεύουσας που φτάνουν στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού στην Ψυτάλλεια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασαν σε συνέδριο στη Ρόδο ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, καθηγητής Θεμιστοκλής Λέκκας, με τον επίκουρο καθηγητή, Κ. Θωμαΐδη, στα υγρά απόβλητα που φθάνουν στην Ψυτάλλεια ανιχνεύθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές και ψυχότροπες ουσίες.Βάσει των συγκεντρώσεων που ανιχνεύτηκαν, υπολογίσθηκαν οι ημερήσιες χρήσεις της κοκαΐνης (500 έως 600 gr), ηρωίνης (1 Kg), καννάβεως (2 Kg) και ουσίας «έκστασις» (10 έως 20 gr) στην περιοχή που καλύπτει το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.Στόχος της έρευνας είναι η ακριβής γνώση της ποιότητας των υγρών αποβλήτων και η ανάπτυξη μεθόδων που καταστρέφουν αυτές τις ουσίες, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού.Σημειώνεται ότι παγκοσμίως διεξάγονται έρευνες για το θέμα των αναδυόμενων ρύπων, κυρίως στις χώρες που εφαρμόζουν την επαναχρησιμοποίηση υδάτων.ΠΗΓΗ […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here