Με σύνθημα «Μπορείτε να πείτε τα πάντα στον σκύλο σας… εκτός από αντίο», ο Δήμος συνεχίζει τις δράσεις του για τα αδέσποτα ζώα.

Ανάγκη για δροσιά και νερό δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα και ιδιαιτέρως τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμος, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την βελτίωση των συνθηκών ευζωίας των ζώων συνεχίζει να τοποθετεί ποτίστρες σε συγκεκριμένα σημεία.

Για την αποφυγή των φαινομένων βανδαλισμού, καταστροφής ή κλοπής αυτών των ποτίστρων και ταϊστρών, η τοποθέτησή τους γίνεται μόνο σε πλήρη συνεργασία με μέλη του Δημοτικού Δικτύου ζωόφιλων Δήμου Φυλής και με την αποκλειστική επίβλεψή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και ειδικά για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια: Πρόγραμμα  Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, τηλ. 2132060020, email: adespota@fyli.gr

Ωστόσο, πολύς λόγος έγινε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, για τα αδέσποτα ζώα (κυρίως σκύλους), με επίκεντρο το Δημοτικό Διαμέρισμα της Φυλής (Χασιά)… Για το τι συμβαίνει στην Χασιά, όμως, θα σας ενημερώσουμε σε επόμενο δημοσίευμα…

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου αλλά και το εν λόγω Δ.Σ., η διεύθυνση Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Φυλής και συγκεκριμένα ο Διευθυντής του τμήματος Βασίλης Ντάκουρης ενημέρωσε το «Σώμα», με πλούσιο έντυπο υλικό, για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια καθώς επίσης και για τις προσπάθειες που προγραμματίζονται για το μέλλον.

Σημειώνεται πως συγκροτήθηκε και λειτουργεί συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αποκλειστικά και μόνο για τις έκτακτες περιπτώσεις περιστατικών βαριά τραυματισμένων ή άρρωστων αδέσποτων ζώων κατά την διάρκεια ωρών και ημερών που δεν βρίσκεται  σε λειτουργία ή αδυνατεί το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.).

Επιπλέον, ο Δήμος Φυλής συμμετέχει στην Εκστρατεία ενημέρωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων και για τον έλεγχο του πληθυσμού αδέσποτων σκύλων στις βαλκανικές χώρες.
Πληροφορίες: τηλ. 2132060020, φαξ: 2132060030,  email: doikanapt@fyli.gr

… Και να θυμόσαστε: «Εάν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, πρέπει να τον φροντίζετε και να τον προσέχετε για όλη του την ζωή. Έχετε την ευθύνη, να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή του σκύλου σας, να εμβολιάσετε τον σκύλο σας, να μην αφήσετε ποτέ τον σκύλο σας ελεύθερο στους δρόμους και να τον κρατάτε πάντα με λουρί και να μην αφήσετε τον σκύλο σας να αναπαράγεται αλόγιστα», συμβουλεύει ο Δήμος Φυλής…

Δείτε τον απολογισμό για το έργο του Δήμου Φυλής (ΕΔΩ):

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.