Άνοιξε τις πύλες του το κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων

1
404
IMG_9848
Στιγμιότυπο από τον Αγιασμό

Κέρδισε το στοίχημα η διοίκηση του Δήμου Φυλής και το κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων παραδόθηκε προς χρήση, παρά τις «Σειρήνες» και τις «Κασάνδρες» που ως παντογνώστες πρόβλεπαν ακόμα και το οριστικό του… κλείσιμο…  

FANIS NEW 500Του Φάνη Κυριόπουλου

Με την παρουσία του Δημάρχου Νίκου Παπαδήμα, του ανθρώπου που οραματίστηκε και «κατασκεύασε» το ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τους Πατέρες Κωνσταντίνο και Φανούριο που σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της νέας κολυμβητικής σαιζόν.

Ως γνωστόν, το κολυμβητήριο παρέμεινε κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών που είχαν υποστεί μηχανήματα και υποδομές από τις καταστροφικές πλημύρες του 2013…

Χάριν, όμως, στις συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου Φυλής με εκφραστές τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Κώστα Σκαματζούρα και τον αναπληρωτή δήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας Κυριάκο Χατζηλέρη, το κολυμβητήριο παραδόθηκε προς χρήση, προς απογοήτευση πολλών που το ήθελαν να παραμένει… κλειστό…

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου η διοίκηση, οι προπονητές και τα παιδιά του Συλλόγου κολύμβησης «Άλμπατρος» που θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους για να κάνουν πραγματικότητα τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει.

Το εγκώμιο του Νίκου Παπαδήμα «έπλεξε» ο Κώστας Σκαματζούρας λέγοντας ότι «είναι μεγάλη τιμή η παρουσία του στον χώρο» και  χαρακτήρισε «στολίδι της πόλης» το δημιούργημα του πρώην Δημάρχου Άνω Λιοσίων.

IMG_9864

Χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, αν αναλογιστεί κάποιος την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε αλλά και το μεγάλο κόστος που απαιτείται για την λειτουργία του, όπως ο ίδιος τόνισε…

«Να μιλάς εκ του ασφαλούς και να κατηγορείς τους πάντες είναι εύκολο, όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κολυμβητήριο, στα τρία χρόνια της διοίκησής μας παρέμεινε ανοιχτό τους 24 μήνες. Το κολυμβητήριο έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και χίλια παιδιά και στόχος μας είναι να συνεχιστεί η λειτουργία του μέχρι το τέλος του χρόνου κάτι που θα το πετύχουμε», κατέληξε ο κ. Σκαματζούρας.

IMG_9810

IMG_9812

IMG_9869
Χάρη στο Νίκο Παπαδήμα έχουμε πολιτισμό και αθλητισμό στον δήμο και αυτό μπορεί να συνεχιστεί με τον κ. Μπουραΐμη τόνισε ο Πρόεδρος του «Άλμπατρος» Λάμπρος Νιάφας
IMG_9819
Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, Λάμπρος Νιάφας, Δημήτρης Ανυφαντάκης
IMG_9820
Παναγιώτης Δρόλιας, Φρόσω Ρούμπα, Κυριάκος Χατζηλέρης

IMG_9833

IMG_9871

IMG_9843
Σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Λιόσης με τον Νίκο Παπαδήμα…
IMG_9823
Δεκάδες παιδιά “βούτηξαν” στο νερό…

IMG_9836

Για υψηλές «πτήσεις» «γεννήθηκε» ο «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ»

ALMPATROS ANO LIOSION

Λάμπρος Νιάφας: Ναι, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα σωματείο κολύμβησης, γιατί είναι για τα παιδιά μας…

NIAFASΤο Αθλητικό Σωματείο «AΛΜΠΑΤΡΟΣ» Άνω Λιοσίων εδρεύει στο κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων, και είναι μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος(Κ.Ο.Ε). Στόχο όλων είναι να διαδραματίσει ουσιαστικό, αθλητικό και κοινωνικό ρόλο, όχι μόνο στο δήμο Φυλής, αλλά και ευρύτερα…

Με αφορμή την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λάμπρο Νιάφα να μας παραχωρήσει μια μικρή συνέντευξη. Με απόλυτη ευγένεια δέχθηκε να τον… υποβάλλουμε στη… βάσανο των ερωτήσεων αλλά όταν αρχίσαμε να συζητάμε κατάλαβα ότι δεν ήταν εύκολο να … «διακόψει» κάποιος την κατάθεση… ψυχής του κ. Νιάφα!

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Πρόεδρο, ο «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο αλλά μια… ιδέα που έχει ξεκινήσει «ένα μεγάλο και ατελείωτο ταξίδι στις ομορφιές του υδάτινου κόσμου της πισίνας».

Δείτε την γλαφυρή παρουσίαση του σωματείου από τον κ. Νιάφα:

Πριν 10 χρόνια δημιουργήσαμε το σωματείο.

Στην αρχή λέγαμε εξ ανάγκης, αλλά μόνο στην αρχή. Γιατί μετά έγινε υποχρέωση και πολύ γρήγορα, σήμερα, είναι ιδέα.

Ναι, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα σωματείο κολύμβησης, υδατοσφαίρισης κλπ. γιατί είναι για τα παιδιά μας.

Έτσι έγινε το πρώτο βήμα, ξεκινώντας ένα μεγάλο και ατελείωτο ταξίδι στις ομορφιές του υδάτινου κόσμου της πισίνας.

Όπως κάθε ταξίδι, έτσι κι αυτό, είχε αρκετές δυσκολίες και αρκετά εμπόδια, αλλά μόνο για τους γονείς, ίσως όχι, ποτέ για τα παιδιά μας.

Άπειροι αλλά αξιοπρεπείς ψάχναμε και ψάχνουμε πόρους από φίλους. Δεν ξέρουμε τι σημαίνει επιχορήγηση από το κράτος. Όλοι μας, εργαζόμενοι, κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες όχι μόνο να κρατήσουμε ζωντανή την ιδέα αλλά και να μεγαλώσουμε και να εδραιώσουμε τον «Άλμπατρος» στο μυαλό και στη συνείδηση όλων.

Παρά τα προβλήματά μας, δεν ξεχνάμε αυτούς που συνεχίζουν να μας συμπαραστέκονται έμπρακτα με πολλούς τρόπους, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, γιατί χάρη σ’ αυτούς έχουν βρεθεί λύσεις αλλά έχει χαραχτεί και πορεία ανόδου για το άθλημα στην περιοχή. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους αφανείς χορηγούς μας αλλά και τους γονείς που κάνουν όποια προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη. Και βέβαια, μπράβο και συγχαρητήρια στα παιδιά μας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τα καλά δεν φαίνονται αν δεν διαφημιστούν, κι εμείς πολύ θα το θέλαμε, αλλά δεν τα καταφέρνουμε, κι έτσι προσπαθούμε να μοιραζόμαστε μεταξύ μας τις χαρές και τις επιτυχίες των παιδιών μας.

Το σωματείο μας, στη μικρή του αυτή ιστορία, σ’ αυτά τα παιδικά πρώτα χρόνια του, έχει πολλές επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο, έχοντας 200 μέλη,  50 αθλητές και αθλήτριες, με δύναμη κρούσης, το προαγωνιστικό, αγωνιστικό και την ομάδα ανδρών πόλο, τμήματα που διαπρέπουν στις πισίνες της ελληνικής επικράτειας, στα Βαλκάνια αλλά από το 2012 και στην Ευρώπη με σπουδαίες διακρίσεις (με συμμετοχή στην Εθνική). Θα μπορούσα να σας απαριθμήσω σελίδες ολόκληρες με καλά και με επιτυχίες, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.

Για εμάς το κύτταρο της αθλητικής δημιουργίας είναι ο Σύλλογος.

Με όπλο την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συμπολίτες μας και όχι μόνο, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε πάντα  τον καλύτερο εαυτό μας στην υπηρεσία των αξιών που πρεσβεύουμε για το καλό των παιδιών μας, που πέρα από το στόχο μας για την καλή πορεία του συλλόγου είναι και η ανάπτυξη του αθλήματος της κολύμβησης στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Πολλές επιτυχίες για το Σωματείο μας στους τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  Κολύμβησης. Τα παιδιά μας πέτυχαν τους στόχους τους και κατάφεραν σπουδαία αποτελέσματα. Μπράβο και πάλι μπράβο στα  παιδιά και στους προπονητές, Γιάννη Ξεΐνη και Χρήστο Λάκκιο!

IMG_9831
Γιάννης Ξεΐνης και Χρήστος Λάκκιος

Τα παιδιά μας…

Αγγελική  Μαυραντζά: Χρυσό στα 50 πρόσθιο και πολύ κοντά πλέον στο όριο για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Παπαγιαννάκη  Ηρώ: Χάλκινο στα 200 πρόσθιο.

Γαλανοπούλου Άρτεμις: Ασημένιο στα 200 μεικτή ατομική.

Ασημένιο για την ομάδα μας στη σκυταλοδρομία 4χ100 μεικτή ομαδική με τις: Μπέλλη Αφροδίτη, Μαυραντζά Αγγελική, Νιάφα Αγάθη και Γαλανοπούλου Άρτεμις.

Εξαιρετική πορεία έχουν οι:  Σύρμας Κωνσταντίνος, Σύρμα Σοφία,  Παπαρειστίδης Παναγιώτης, Παπαρειστίδη Ανδρομάχη,  Σπάρας Μιχάλης,  Καγιούλη Νικολέτα, Μερκουλένκοβ Δανιήλ, Χιονίδης Κυριάκος, Δέδες Γιάννης, Γερασιμίδου Σοφία, Καλπαξίδης Παύλος, Τζάλλα Πανδώρα, Γκούμα Μαργαρίτα, Ατσκασώβ  Κωνσταντίνο, Παυλίδης Άγγελος και Καγιούλη Μαριφαίη .

Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω και να ανταποκριθούμε στις παραπάνω βασικές ανάγκες των αθλητών/τριών μας χρειαζόμαστε:

Ιατροφαρμακευτική υποστήριξη – περίθαλψη

Εργομετρικές εξετάσεις

Μετρήσεις

Μετακινήσεις

Ένδυση

Υπόδηση

Και βέβαια το σημαντικότερο όλων χρειαζόμαστε πισίνα και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχισμένοι που άνοιξε και πάλι το κολυμβητήριο της πόλης μας η φυσική μας έδρα. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον ίδιο το δήμαρχο, τον Δημήτρη Μπουραΐμη, που παρά την ολική καταστροφή που έγινε, μετά την καταστροφική πλημμύρα έκανε αυτό που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί και το επισκεύασε εξ ολοκλήρου.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Κυριάκο Χατζηλέρη και τον Κώστα Σκαματζούρα που με το προσωπικό του κολυμβητηρίου υπερέβαλαν για μία ακόμη φορά εαυτόν ώστε να ετοιμαστεί και να υποδεχθεί όλους τους συμπολίτες μας.

Σε ότι αφορά το μέλλον, είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε στην διοργάνωση, στο κολυμβητήριο της πόλης μας, αγώνων κολύμβησης αλλά και τεχνικής κολύμβησης και πόλο με Πανελλαδική εμβέλεια. Επίσης ελπίζουμε να καταφέρουμε να αποκτήσουμε υποτροφίες για τις αθλήτριες και τους αθλητές μας σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Για το καλό των παιδιών μας, σε μια καλύτερη κοινωνία, για το καλύτερο αύριο του δήμου μας…

Σχόλια Facebook

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μέγα κατόρθωμα απο την απερχόμενη διοίκηση
    Μπουραιμη. Ο κόσμος γνωρίζει την ανυπαρξία 3,5 ετών
    και δύσκολα θα ξανά πιαστεί ΚΟΡΟΙΔΟ. ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ
    ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΓΙΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΐΟΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.