Έκπληξη και… τρόμος από το απίστευτο ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

0
90

Μια εντελώς διαφορετική και πρωτότυπη διάσταση, αναφορικά με την ερμηνεία της… κλοπής σε σούπερ μάρκετ δίνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ , χαρακτηρίζοντας την «αντισυμβατική ακτιβιστική δράση». Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση για αυτά που γράφονται…

Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να το διαβάζει κανείς, να βαφτίζεται η «κλοπή» ως «αντισυμβατική ακτιβιστική δράση» από τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος.

Ο λόγος για το απίστευτο ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προσπαθεί μέσα από πραγματικά ερωτήσεις που προκαλούν το ενδιαφέρον μας, να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της ενόψει του 1ου Συνεδρίου της τον επόμενο μήνα (6-9 Απριλίου).

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια οργάνωση πολιτική, που αντιλαμβάνεται τη νεολαία ως αυτόνομη κοινωνική κατηγορία η οποία, παίρνοντας θέση στην ταξική πάλη υπέρ των δυνάμεων της εργασίας, μπορεί να μετατραπεί από «χαμένη γενιά» σε γενιά του κοινωνικού μετασχηματισμού, με στόχο το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Έτσι μας συστήνεται η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Εν όψει του 1ου Συνεδρίου της τον επόμενο μήνα (6-9 Απριλίου), κατέθεσε ερωτηματολόγιο, όπου οι ερωτήσεις προκαλούν έκπληξη (;) και… τρόμο!

Οι νεολαίοι της Αριστεράς και συγκεκριμένα του κυβερνώντος κόμματος καλούν τους συνομηλίκους τους να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως αν συμμετέχουν σε βίαιες διαδηλώσεις, σε καταλήψεις πολιτικών- κομματικών γραφείων και τραπεζών καθώς και αν αντιμετωπίζουν βίαια «ρατσιστικές ομάδες».

Υπάρχουν αναφορές στους ομοφυλόφιλους, στο μεταναστευτικό, στις καταλήψεις δημόσιων κτηρίων, στην ταξική πάλη, στις επιχειρήσεις κτλ.

Η ερώτηση που μας έκανε περισσότερο εντύπωση είναι η εξής:

Αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες)
Δεν θα υποστήριζα ούτε θα συμμετείχα ποτέ
Θα υποστήριζα
Θα συμμετείχα
Έχω συμμετάσχει και θα το κάνω στο μέλλον

Από πότε οι οργανωμένες κλοπές από συμμορίες ονομάζονται «αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις»;

Με ποιο δικαίωμα αναδιανέμονται προϊόντα μιας επιχείρησης με την βία ως πράξη «αλληλεγγύης»;

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν βέβαια και ερωτήσεις τύπου «η κάνναβη είναι φυσικό προϊόν και πρέπει να νομιμοποιηθεί», «η υποχρεωτική στράτευση πρέπει να καταργηθεί» και αν «πρέπει να θεσμοθετηθεί η τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια».

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ερώτηση στο ερωτηματολόγιο σχετικά με την θανατική ποινή. «Για μερικά εγκλήματα χρειάζεται να ισχύει η θανατική ποινή», είναι χαρακτηριστικά η απάντηση στο ερωτηματολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ που καλούνται να απαντήσουν οι ερωτηθέντες.

Τα σχόλια δικά σας!

Με πληροφορίες από to EL.GR, CNN.gr και Star tv

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.