Ένωση Γονέων Σπάτων – Αρτέμιδας: Δήμαρχε, κάνε το… σωστό

0
122

Με μια μεγάλη διαδήλωση προς το παλιό Δημαρχείο της Αρτέμιδας, το πρωί της Τρίτης 6/11/2018 μαθητές, καθηγητές και γονείς από τα σχολεία της Αρτέμιδας και ιδιαίτερα από το 2ο Γυμνάσιο απαιτήσαμε να γίνει «το σωστό», δηλαδή να βρεθεί άμεση λύση ώστε το δεύτερο Γυμνάσιο Αρτέμιδας να μεταφερθεί σε κατάλληλο κτήριο στην περιοχή της Βραυρώνας…

…Κάνοντας με αυτόν τον τρόπο ξεκάθαρο ότι δεν πάει άλλο με τα κοντέινερς στο 2ο Γυμνάσιο, όπου μια «προσωρινή λύση» έγινε μόνιμη, ενώ έπεσαν στο κενό προσπάθειες του Δήμου, να εμφανιστεί ότι δήθεν οι γονείς δεν είναι ενωμένοι.

Δελτίο Τύπου

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ζήσει τον απόλυτο παραλογισμό ενός κράτους που ο ένας δημόσιος φορέας πετάει την μπάλα στον άλλο και όλοι μαζί καταπατούν το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση. Είδαμε την ΑΕ του υπουργείου υποδομών που είναι υπεύθυνη για τα σχολικά κτήρια (ΚΤΥΠ, πρώην ΟΣΚ) να έχει μεν απαλλοτριώσει οικόπεδο, αλλά να μην το έχει τακτοποιήσει στο κτηματολόγιο, 20 χρόνια μετά.

Την άλλη δημόσια ΑΕ, το Κτηματολόγιο, να μην αποδέχεται την ιδιοκτησία της ΚΤΥΠ και να απαιτεί χρονοβόρες δικαστικές αποφάσεις, που καθυστερούν καθώς η ΚΤΥΠ έχει αποψιλωθεί από προσωπικό και δεν μπορεί να συντάξει ούτε ένα τοπογραφικό!

Την τρίτη δημόσια αρχή (Δήμος) να μην γνωρίζει τίποτα. Επιπλέον να μην μπορεί να ξεκαθαρίσει χώρο χαρακτηρισμένο για σχολείο, επειδή είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες, αν και κάθε τρεις και λίγο επί 18 χρόνια μας δίνει την υπόσχεση ότι η υπόθεσή μας «προχωράει».

Η ίδια πάλι δημόσια υπηρεσία (Δήμος) να ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να βρει άλλο οικόπεδο επειδή τέτοια δεν…υπάρχουν! Που; Στην Αρτέμιδα!

Όλα αυτά τα χρόνια, όταν πιέζουμε, πάντα βρίσκουν τελευταία στιγμή μια νέα πρόταση να μας κάνουν η οποία αποδεικνύεται και αυτή με τη σειρά της ότι είναι «ανεφάρμοστη», ότι τελικά δεν είχε κανένας στο νου του να λύσει το πρόβλημα, απλά να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Τέτοια ήταν και η «πρόταση» που μας έκανε ο Δήμαρχος την Πέμπτη 1/11, να αντικατασταθούν τα σημερινά ξεχαρβαλωμένα κοντέινερς από νέα, βαρέως τύπου, κοντέινερς «πολυτελείας».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Όλες οι δημοτικές αρχές, είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν και να λύσουν το πρόβλημα της μεταστέγασης των μαθητών σε κατάλληλο κτήριο στην περιοχή της Βραυρώνας. Να τακτοποιήσουν οικόπεδα ή να βρουν καινούργια, αλλά προτίμησαν να ασχοληθούν με το άθλημα «κοροϊδεύουμε τους γονείς».

Τώρα πλέον έχουμε φτάσει στο «μη παρέκει» και η μόνη λύση που συζητάμε είναι να βρεθεί κατάλληλο κτήριο στην περιοχή της Βραυρώνας ΤΩΡΑ (λύση τύπου 2ου Λυκείου), ενώ συνεχίζουμε ταυτόχρονα να πιέζουμε Δήμο-ΚΤΥΠ-κυβέρνηση για να βρεθούν νέα οικόπεδα να χτιστούν κανονικά σχολεία.

Έχουμε δεδομένο ότι οι μηχανικοί της  ΚΤΥΠ έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη 2 τουλάχιστον κτηρίων που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κτήρια κατάλληλα να στεγάσουν το Γυμνάσιο και αφ’ εταίρου ο Δήμος έχει πλεόνασμα πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ  (που τα έχουμε πληρώσει εμείς μέσα από τη φορολογία).

Οποιαδήποτε άλλη «πρόταση είναι απλά μια προσπάθεια να μας αποπροσανατολίσουν και κάθε τέτοια προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Δυστυχώς δεν έχει γίνει κατανοητό ότι δε συζητάμε καν  καμιά «λύση» η οποία δεν περιλαμβάνει τη μεταφορά των μαθητών του 2ου Γυμνασίου σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Βραυρώνας.

Επιπλέον ξεκαθαρίζουμε ότι η οποιαδήποτε πρόταση που αφορά το οικόπεδο που σήμερα βρίσκεται το 2ο Γυμνάσιο, είναι πρόταση που αφορά στην πραγματικότητα το 3ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας (που φοβούμαστε ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει ήδη ιδρυθεί και κατά συνέπεια πρέπει να φροντίσει να βρει στέγη και για αυτό) και όχι το 2ο.

Ας μην πετάει κανένας «τη μπάλα στην εξέδρα», ας μην προσπαθήσει κανένας να κερδίσει χρόνο σε βάρος των παιδιών μας. Σας πληροφορούμε ότι χρόνος πλέον δεν υπάρχει.

Η συντονισμένη και μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε στις 6 Νοεμβρίου είναι ένα ακόμα βήμα στον αγώνα μας, ο οποίος θα συνεχιστεί. Ας βρούνε λοιπόν λύση…και γρήγορα.

Αρτέμιδα 7/11/2018

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.