Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων: Δεν θα απαντήσουμε στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

0
38

Την επιλογή της σιωπής, την οποία όμως ανακοινώνουν επισήμως, ακολουθούν δικαστές και εισαγγελείς μετά τις απειλές της προέδρου του Αρείου Πάγου Ελένης Ασημακοπούλου, για πειθαρχικές διώξεις στους δικαστές που συμμετέχουν στις διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι κάθε μέρα.

Του Παναγιώτη Στάθη

Οι δικαστές επιλέγουν τυπικά μια μη συγκρουσιακή τοποθέτηση αλλά επί της ουσίας η διατύπωση που χρησιμοποιούν δείχνει την ξεκάθαρη ενόχλησή τους για την κίνηση της προέδρου τους να «ενημερώσει» τους προϊσταμένους των δικαστηρίων της χώρας, ότι στους δικαστές απαγορεύεται ρητώς από το Σύνταγμα κάθε απεργιακής μορφής αποχή και ότι η συμμετοχή δικαστών σε απεργιακές κινητοποιήσεις συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της δηλώνει πως δεν θα απαντήσει στην επίμαχη ανακοίνωση της κας Ασημακοπούλου, καθώς απλώς με αυτήν εκθέτει τις απόψεις της για «την αποχή από τα υπηρεσιακά καθήκοντα» των δικαστών, ενώ παράλληλα η Ένωση εμμένει στην άποψη ότι δεν πρόκειται περί αποχής, αλλά περί «ολιγόωρης διακοπής των συνεδριάσεων των δικαστηρίων».

Συνάντηση με Βενιζέλο
Βέβαια η ελαφρά οπισθοχώρηση των δικαστών συναρτάται περισσότερο με την επικείμενη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση «μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή, οπότε και θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας, παραμένει σε ισχύ η ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης».

Ωστόσο η προσπάθεια κατευνασμού των πνευμάτων καταδεικνύεται από το γεγονός ότι οι δικαστές (η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων) επισπεύδει την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της , η οποία αντί να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο. Αναλόγως πράττει και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία ταυτίζεται με τις θέσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και θα πραγματοποιήσει την ετήσια Γενική Συνέλευσή της, την μεθεπόμενη Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.