Ένωση Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων: Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια

0
104

DSC06152

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «τροχαία ατυχήματα, οδική ασφάλεια  και προστασία των παιδιών στο δρόμο» πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, στα Άνω Λιόσια, του Δήμου Φυλής.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την συνδιοργάνωση της Α/Βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων, ενώ ομιλητές ήταν ο Τάσος Μαρκουΐζος, (γνωστός ως Ιαβέρης), πρώην πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου, ο Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής και η Γωγώ Σταματοπούλου υπεύθυνη του γραφείου Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας Εκπ/σης Δυττικής Αττικής.

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία λόγω της αθρόας  προσέλευσης  μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που σε συνδυασμό με τις ομιλίες και το  οπτικοακουστικό περιεχόμενο των παρουσιάσεων, εντυπωσίασαν και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα πρόσφατα τροχαία ατυχήματα στη πόλη, η ανεπαρκής ασφαλής προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία, η εμπέδωση της οδικής ασφάλειας στα παιδιά και γενικότερα τα αίτια και τα θλιβερά αποτελέσματα που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα, αποτέλεσαν τη σημαντικότερη ανάγκη για τη διεξαγωγή της ημερίδας.

Κατά τη διάρκεια της οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο πρότυπο πάρκο  κυκλοφοριακής αγωγής, που είχε άρτια οργανωθεί στο χώρο του σχολείου από την εθελοντική ομάδα οδικής ασφάλειας «Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ», υπό την άψογη καθοδήγηση του τροχονόμου της ΕΛ.ΑΣ. Σωτήρη Γιαννόπουλου, οι οποίοι δέχθηκαν τις ευχαριστίες των διοργανωτών…

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κυριάκος Χατζηλέρης, οι πρώην Δήμαρχοι Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππους και Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, ο πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτριος Πουλιάσης, ο πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Κωνσταντίνος Σκαμαντζούρας, ο αντιπρόεδρος της ΑΣΓΜΕ κ. Γεώργιος Κουτσιμπογιώργος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων  Ζεφυρίου Αθανάσιος Σχίζας, ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ και μέλος της ΔΕΠ Δημήτριος Τσίγκος, οι Διευθυντές των 1ου, 2ου, 4ου, 6ου, 7ου, και Δ.Κ. Φυλής Δημοτικών Σχολείων κ.κ. Βασίλειος Κωστούρος, Βασίλειος Γεωργιάδης,  Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, Θωμάς Παππάς, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και Χρυσούλα Κρομμύδα.

Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντες, στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και στους κ.κ. Παναγιώτη  Χριστοδουλίδη και Ευάγγελο Γεωργίου για τη πολύτιμη βοήθεια και τεχνική υποστήριξη στη οργάνωση της ημερίδας.

Θεωρεί, δε, ως μέγιστη ηθική ικανοποίηση και υποχρέωση για όλους το γεγονός πως μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να πλημμυρίζει η αίθουσα από παιδιά στα οποία δόθηκαν μαθήματα ζωής για τη προστασία τους από τα τροχαία «εγκλήματα» όπως κατ’ επανάληψη χαρακτηρίστηκαν από τους ομιλητές.

DSC06134

DSC06135

DSC06150

DSC06159

DSC06166

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.