Έρχεται το δεύτερο πακέτο αρμοδιοτήτων του «Καλλικράτη» από τις αρχές του 2013

0
41

Δεκάδες αρμοδιότητες καλούνται να αναλάβουν οι δήμοι όλης της χώρας από 1-1-2013την ώρα που αρκετοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν την προοπτική να στερηθούν των υπηρεσιών εργαζομένων τους λόγω του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Συνολικά εκτιμάται πως λόγω της εφαρμογής του «Καλλικράτη» στους δήμους μεταφέρονται από τις πρώην Νομαρχίες συνολικά περίπου 200 αρμοδιότητες σε δύο δόσεις.

Το πρώτο πακέτο μεταφέρθηκε στις 1-1-2011 και το δεύτερο αναμένεται στην αρχή του νέου έτους προκαλώντας στις δημοτικές αρχές έναν ακόμα πονοκέφαλο, καθώς καλούνται να τις υλοποιήσουν με λιγότερα χρήματα και μειωμένο προσωπικό χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προσλήψεις.

Και από μια απλή ματιά στις αρμοδιότητες που παραθέτουμε πιο κάτω δεν χρειάζεται να είναι μάντης κανείς για να διαπιστώσει πως οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να εκτελέσουν όλες αυτά τα καθήκοντα, πολύ περισσότερο δε όταν αναμένεται να έρθουν νέες περικοπές στα κονδύλια τους και πιθανόν απολύσεις το επόμενο έτος….

httpwww.xtypos.gr

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.