Έρχονται χρήματα στους δήμους για την κάλυψη σχολικών αναγκών

0
25

SXOLEIO

Ποσό πλέον των 20 εκατ. ευρώ θα «μοιραστούν» οι δήμοι όλης της χώρας για την κάλυψη των σχολικών αναγκών τους…

Με απόφαση του Γιάννη Μιχελάκη η εκταμίευση του ποσού θα γίνει από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από τον «κωδικό» με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών»…

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, το ποσό που θα κατανεμηθεί σε όλους τους δήμους της Επικράτειας ανέρχεται σε 20.614.057,03 ευρώ με σκοπό «την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους», όπως αναγράφονται στον πιο κάτω πίνακα.

Στο ανωτέρω ποσό συμπεριλαμβάνεται, επίσης η κάλυψη της δαπάνης για την υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου, για το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Σημειώνεται ότι για τους Δήμους Σαλαμίνας και Θηβαίων η εν λόγω χρηματοδότηση αφορά και στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013.

Τα ανωτέρω ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους Δήμους με Χρηματική Εντολή του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις οποίες κοινοποιείται η απόφαση αυτή και ιδιαιτέρως οι Γενικοί Γραμματείς αυτών, οφείλουν να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους στις οικείες Σχολικές Επιτροπές ή Σχολικές Εφορείες(στην περίπτωση των μειονοτικών σχολείων), των πιστώσεων που τους διατίθενται, επισημαίνοντάς τους ότι πρέπει να προχωρήσουν επειγόντως, σε όλες τις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες.

Δείτε τον σχετικό πίνακα

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.