Αθλιότητες: Να κατέβουν οι εικόνες της Ορθοδοξίας ζήτησε ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πατρών

0
151

«Ασχέτως της αθεΐας ή θρησκεύματός σας, το οποίο σέβομαι απόλυτα όπως και σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη μας, το επίσημο θρήσκευμα της Ελλάδας είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός. Αυτό δεν σας επιτρέπει να βάζετε δικούς σας όρους στο Δημόσιο Νοσοκομείο, το οποίο δεν είναι ιδιοκτησία σας και για το οποίο φορολογούμαι. Όπως και κάθε πολίτης. Στο σπίτι σας, έχετε κάθε δικαίωμα να μην έχετε εικόνες, σταυρούς. Να έχετε κοράνιο ή κάθε σύμβολο που σας εκφράζει. Όχι όμως στο Δημόσιο Νοσοκομείο… Τι δικτατορικές τακτικές ακολουθείτε κύριε;». 

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, η παιδίατρος Διαμαντούλα Καραβασίλη μέσα από μια επική απάντηση – μια επιστολή «καταπέλτης» – στον «Διευθυντή» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που ζήτησε, μεταξύ άλλων, να κατέβουν οι εικόνες της Ορθοδοξίας λόγω μουσουλμάνων μεταναστών, αδιαφορώντας για το ότι το επίσημο θρήσκευμα της Ελλάδας είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός…

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

ΠΡΟΣ  κ.  ΔΙΟΙΚΗΤΗ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΠΠΝΠ)

ΑΠΟ την ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ  ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ.

ΘΕΜΑ: «ΠΕΡΙ ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ»

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Αρχικά να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε ανήκα ούτε ανήκω σε κανένα απολύτως πολιτικό κόμμα. Ως πολίτης, σκέπτομαι ελεύθερα και έχω κάθε δικαίωμα να λέω την άποψη μου, καθώς έχουμε Δημοκρατικό Πολίτευμα.

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Πατρών και έλαβα τίτλο Ειδικότητας Παιδιατρικής από το ΠΠΝΠ. Γνωρίζω το ΠΠΝΠ από την έναρξη λειτουργίας του. Εργάστηκα σε αυτό. Νοσηλεύτηκα σε αυτό. Σήμερα, διαβάζοντας την τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» τυχαία, ενημερώθηκα για τις οδηγίες σας προς το προσωπικό του ΠΠΝΠ, σχετικά με τους μουσουλμάνους ασθενείς. Αρχικά ξανακοίταξα το ημερολόγιο μήπως είναι Πρωταπριλιά. Δεν είναι…

Ασχέτως της αθεΐας ή θρησκεύματός σας, το οποίο σέβομαι απόλυτα όπως και σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη μας, το επίσημο θρήσκευμα της Ελλάδας είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός. Αυτό δεν σας επιτρέπει να βάζετε δικούς σας όρους στο Δημόσιο Νοσοκομείο, το οποίο δεν είναι ιδιοκτησία σας και για το οποίο φορολογούμαι. Όπως και κάθε πολίτης.

Στο σπίτι σας, έχετε κάθε δικαίωμα να μην έχετε εικόνες, σταυρούς. Να έχετε κοράνιο ή κάθε σύμβολο που σας εκφράζει. Όχι όμως στο Δημόσιο Νοσοκομείο να επιβάλλετε κανόνες όπως «να αφαιρούνται χριστιανικές εικόνες, σταυροί, σε δωμάτια που νοσηλεύονται μουσουλμάνοι», δήθεν σεβόμενος την θρησκεία τους. Να σας θυμίσω ότι όλοι οι αλλοδαποί ξέρουν ότι βρίσκονται στην Ελλάδα. Άρα οφείλουν να δείχνουν σεβασμό προς τη χώρα που ζουν. Άρα και για το θρήσκευμα μας.

Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού με διαφορετικά θρησκεύματα. Τα σεβάστηκα απόλυτα. Δεν είχα την αξίωση να κάνουν αλλαγή των συνηθειών τους, ούτε στα δωμάτια των ξενοδοχείων που πλήρωνα για να διαμένω και ήταν ο προσωπικός μου χώρος κατά τη διάρκεια της παραμονής μου. Ούτε όταν νοσηλεύτηκα απαίτησα να βγάλουν από το δωμάτιο νοσηλείας μου Βούδες, Μωάμεθ, Κοράνια. Γιατί εγώ ήμουν στο δικό τους κράτος και σεβόμουν πραγματικά τα πιστεύω τους.

Τι καταπληκτικές ιδέες είναι αυτές που σκεφθήκατε; Ρωτήσατε το προσωπικό του Νοσοκομείου και τους ασθενείς πριν; Τι δικτατορικές τακτικές ακολουθείτε κύριε; Με τι δικαίωμα; Ήδη υπάρχει δραματική έλλειψη προσωπικού. Και πρακτικά να το δούμε, οι νοσηλεύτριες π.χ. θα έχουν επιπλέον καθήκον να ρωτούν «παρακαλώ, ποιον Θεό πιστεύετε;» και ανάλογα να ανεβοκατεβάζουν εικόνες ;;!!

Όσον αφορά δε την άσκηση της Ιατρικής, τι να πει κανένας… Κύριε, αν δεν βγάλεις τα ενδύματα του ασθενή, να ψηλαφίσεις, να ακροαστείς καρδιά – κοιλιά – πνεύμονα και επί γυναικολογικού ή ουρολογικού περιστατικού, πως θα διαγνώσεις άρα και θα χορηγήσεις την κατάλληλη αγωγή;;;;;

Ρίχνοντας χαρτιά;;; βλέποντας τον καφέ;;; πως;;;;

Η Ιατρική είναι Επιστήμη. Η Επιστήμη δεν είναι μαγεία. Άρα η Ιατρική δεν είναι μαγεία. Έλεος! Και όταν σε ένα ακραία επείγον γυναικολογικό περιστατικό που κινδυνεύει άμεσα η ζωή της γυναίκας, εφημερεύει άρρεν γυναικολόγος; Θα υπάρχει «on call» γυναίκα γυναικολόγος να έρχεται από το σπίτι της ειδικά για μουσουλμάνα ασθενή;;;

Αν ενοχλούνται κάποιοι άλλων θρησκευμάτων, ας επιλέξουν ως χώρα διαμονής τους κάποια που να τους εκφράζει. Όπως πολλοί Έλληνες ενοχλούνται από κάποια θέματα των Νοσοκομείων μας, υπογράφουν και αποχωρούν με δική τους ευθύνη, έτσι και οι αλλοδαποί φίλοι μας έχουν την ίδια επιλογή.

Ξέρετε τι δύναμη και κουράγιο παίρνουν οι χριστιανοί ασθενείς από την εικόνα της Παναγιάς, του Χριστού, τον Σταυρό, το Ευαγγέλιο; Τεράστια! Το έχω ζήσει τόσα χρόνια αυτό. Με τι δικαίωμα, κύριε, δίνετε τέτοιου είδους οδηγίες στο Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο υπηρετείτε; Το οποίο παρεμπιπτόντως ονομάζεται και «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ». Όχι ότι θα υπήρχε διαφορά εάν ονομαζόταν ΠΠΝΠ μόνον.

Ως πολίτης ντρέπομαι. Ως γιατρός μόνον έκπληξη και θλίψη νιώθω.

Εσείς όμως νιώθετε σωστός;;;

Μετά τιμής,
Καραβασίλη Διαμαντούλα – Παιδίατρος

Σημειώνεται πως με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ενημερώνονταν οι γιατροί όπως άλλωστε το έλαβε ο παιδίατρος – νεογνολόγος στο ΠΠΝΠ και πρώην διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Το μήνυμα, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε και κανόνες που αφορούν μουσουλμάνους ασθενείς. Σε αυτό, όπως βλέπεται παρακάτω, αναφέρονται μερικοί κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται στις περιπτώσεις που νοσηλεύονται μουσουλμάνοι στο ίδρυμα, καθώς και η… «αποκαθήλωση» των εικόνων…

«Το e-mail που έλαβα σήμερα το μεσημέρι με ξεπέρασε δυστυχώς σε μια εφημερία που τρέχεις συνεχώς δεν έχεις περιθώρια για να ασκήσεις πολυπολιτισμικές  πολιτικές, ιατρική ασκούμε κύριοι και μάλιστα επείγουσα… Έλεος πια..» σχολίασε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.