Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών το επόμενο τριήμερο – Έκτακτη Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας

0
145

Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας λόγω κατάστασης συναγερμού για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιών. Έκτακτη Μητροπολιτική Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε έκτακτη συνέντευξη τύπου για την κατάσταση συναγερμού για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιών .

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

Για το επόμενο τριήμερο προβλέπεται κατάσταση συναγερμού για κίνδυνο πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα μας έχει να τεθεί από τον Αύγουστο του 2012. Πιο συγκεκριμένα θέσαμε για αύριο σε:

Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ανατολική Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία)
Και σε κατάσταση επιφυλακής (κατηγορία κινδύνου 4)τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Προχωρήσαμε σε έκδοση σήματος λήψης επιπλέον πρόσθετων μέτρων και ετοιμότητας λόγω της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης.

Προχωρούμε σε έκτακτη Μητροπολιτική σύσκεψη συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το καθορισμό όλων των λεπτομερειών και οδηγιών που αφορούν στην κινητοποίησή τους.

Ζητήσαμε την άμεση σύγκληση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων αλλά και των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων που εμπλέκονται στην γενική επιφυλακή.

Το επόμενο τριήμερο αναμένουμε και καλούμεθα να διαχειριστούμε ακραία καιρικά φαινόμενα με υψηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους, παρατεταμένη ξηρασία και χαμηλά ποσοστά υγρασίας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας:

σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό 
σε άμεση προληπτική λήψη μέτρων προστασίας τη περιουσίας, της ζωής του καθενός αλλά και του περιβάλλοντος 
σε αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας ή πρωτοβουλίας που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς ή ανεξέλεγκτες καταστάσεις 
σε άμεση κινητοποίηση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό σε κάθε κωμόπολη και πόλη και επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον αριθμό 199

Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε γενική επιφυλακή.

Συνιστούμε νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Στο επόμενο τριήμερο επιβάλλεται να είμαστε όλοι προσεκτικοί όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση. Είναι ώρα όλοι να συνεργαστούμε για να προστατευτούμε.

Έκτακτη Μητροπολιτική Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Νωρίτερα στις 20:00, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς συγκάλεσε έκτακτη Μητροπολιτική Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με θέμα την ετοιμότητα όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Σκοπός της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ήταν η λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας στην περιοχή της Περιφέρειας Αττικής λόγω του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) που θα επικρατήσει το επόμενο τριήμερο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, η Περιφερειάρχης Αττικής και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ και εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.