Αμοιβές 18.600 ευρώ σε βουλευτές για μία ημέρα

0
33

Ιδιαίτερα «επικερδής» ήταν η χθεσινή ημέρα για 148 βουλευτές σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής που αναφέρει ότι θα πληρωθούν με –συνολικά – πάνω από 18.600 ευρώ (για μία ημέρα), πέραν της αποζημίωσής τους για τη συμμετοχή τους σε πέντε Επιτροπές.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν πέντε Επιτροπές και δεδομένου αφενός ότι το επίδομα συμμετοχής είναι 75 ευρώ / άτομο / συνεδρίαση και αφετέρου ότι υπάρχουν βουλευτές – μέλη ταυτόχρονα σε δύο (ή και τρεις) διαφορετικές επιτροπές, υπολογίζεται το παραπάνω ποσό.

Τυχεροί «διπλοθεσίτες» για τη χθεσινή ημέρα ήταν επτά γαλάζιοι (Ελ. Αυγενάκης, Γ. Κοντογιάννης, Ευστ. Κωνσταντινίδης, Ι. Πλακιωτάκης, Δ. Τσουμάνης, στις Επιτροπές Παραγωγής – Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γερ. Γιακουμάτος και Ευ. Μπασιάκος, Δημ. Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων), μία από τον ΣΥΡΙΖΑ (Ευαγγελία Αμανατίδου στις Επ. Παραγωγής – Εμπορίου και Κοινωνικών), δύο από το ΠΑΣΟΚ (Κ. Τριαντάφυλλος και Γ. Ντόλιος στις Επ. Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων) και ένας από τη Χ.Α. (Δ. Κουκούτσης στις Επ. Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων).

Εξ αυτών, περισσότερο «τυχεροί» μπορεί να χαρακτηριστούν οι βουλευτές – μέλη της Επ. Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς έγιναν τρεις συνεδριάσεις.

Σημειώνεται ότι χθες συνεδρίασε και η Επιτροπή Ισότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας εις βάρος των Γυναικών.

Αν η συγκεκριμένη συνεδρίαση συνυπολογιστεί, τότε το ποσό μπορεί να ανέλθει στις 19.500 ευρώ, οι «διπλοθεσίτες» γίνονται περισσότεροι, ενώ ο κ. Πλακιωτάκης δύναται να χαρακτηριστεί «πρωταθλητής», καθώς είναι και σε αυτήν μέλος.

Στους «υπολογισμούς» δεν συμπεριλαμβάνονται οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αφού ως γνωστόν η αμοιβή τους, σύμφωνα με απόφαση του κόμματος, θα δίδεται σε ΜΚΟ.

Σήμερα αναμένεται να επισημοποιηθεί η επιλογή των αποδεκτών αυτών των χρημάτων, ενώ χθες η κ. Μαρία Γιαννακάκη επέστρεψε στις υπηρεσίες της Βουλής το αυτοκίνητο που της είχε διατεθεί, αναφέρει η Καθημερινή.

Πηγή: Καθημερινή

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.