Ανάκληση προϊόντος «Σπόροι για φύτρα – ραπανάκι από οργανικές καλλιέργειες»

0
124

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις Ιταλικές Αρχές, σχετικά με τη διακίνηση βιολογικού προϊόντος «Σπόροι για φύτρα – ραπανάκι από οργανικές καλλιέργειες», στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Bacillus cereus.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Σπόροι για φύτρα – ραπανάκι από οργανικές καλλιέργειες», σε χάρτινο φακελάκι των 30g, με ημερομηνία λήξης 06-2015, που συσκευάζεται από την Ιταλική εταιρεία «Bavicchi» και διακινήθηκε στην Ελληνική αγορά από την επιχείρηση «ΒΙΟΦΩΣ 58 Ε.Π.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, Πανεπιστημίου 58. Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα στην ελληνική αγορά ανέρχεται σε 11 συσκευασίες.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούμε τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Γιάννης Μίχας, δήλωσε : «Οι ενέργειές μας είναι άμεσες όποτε διακυβεύεται η δημόσια υγεία, αυτό το εγγυώνται οι επιστήμονες, οι εργαζόμενοι του ΕΦΕΤ. Στόχος μας παραμένει η οικονομική κρίση να μην οδηγήσει σε αύξηση των διατροφικών επεισοδίων».

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.