Ανακαλείται επιπλέον παρτίδα δημητριακών

0
28

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου στις 2 Αυγούστου 2011 που αφορά στην ανάκληση δημητριακών πρωινού (corn flakes), λόγω ανίχνευσης αλλεργιογόνου συστατικού (φουντούκι) χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανση, με την εμπορική επωνυμία «Special K – Τραγανές Νιφάδες από Ρύζι και Σιτάρι Ολικής Αλέσεως με Κατεψυγμένα Αποξηραμένα Φρούτα», αριθμός παρτίδας L10, ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.04.2012, της παρασκευάστριας εταιρείας «KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD» του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, τόσο από την εταιρεία διακίνησης του προϊόντος στην Ελλάδα, «ΑΤΛΑΝΤΑ Α.Ε.» όσο και από την παραγωγό εταιρεία, για την ανάκληση και επιπλέον παρτίδας από το συγκεκριμένο προϊόν με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 04.04.2012.

Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στo φουντούκι, και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Επίσης, σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου στις 22 Ιουλίου 2011 που αφορά στην ανάκληση γκοφρέτας με επικάλυψη σοκολάτας υγείας 33g Carrefour, λόγω ανίχνευσης αλλεργιογόνου συστατικού (αμύγδαλο), χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανση, με αριθμό παρτίδας L212011 και με ημερομηνία λήξης 10.10.11, και η οποία διακινείται από την επιχείρηση «Όμιλος Carrefour Ελλάδα – Carrefour Μαρινόπουλος», ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από την εταιρεία διακίνησης του προϊόντος στην Ελλάδα, «Όμιλος Carrefour Ελλάδα – Carrefour Μαρινόπουλος», σχετικά με την προληπτική ανάκληση όλων των παρτίδων από το συγκεκριμένο προϊόν, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης.
Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στo αμύγδαλο, και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), προληπτικά να μην το καταναλώσουν.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.