Αναστολή λειτουργίας σε δύο επιχειρήσεις για επικίνδυνα προϊόντα

0
46

Προσωρινές ανακλήσεις λειτουργίας σε δύο επιχειρήσεις και επιβολή προστίμου ύψους 200.000 € για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο των καθημερινών προσπαθειών που καταβάλλουν τα αρμόδια κλιμάκια του Ε.Φ.Ε.Τ. για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, προχώρησαν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας δύο επιχειρήσεων, σε Αθήνα και Άρτα, που με τη λειτουργία τους έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται: α) για την ατομική επιχείρηση του κ. Κων/νου Ζαχαρόπουλου του Βασιλείου με έδρα την Αθήνα (Κωνσταντινουπόλεως 88, Βοτανικός), με αντικείμενο τη βιοτεχνία νωπών βουτύρων, στην οποία επιβλήθηκε και πρόστιμο 200.000 € και β) για την εταιρεία εμφιαλώσεως νερού «Πηγές Κωστηλάτας ΑΕ – Eurowaterland» με έδρα τα Θεοδώριανα Άρτας, οι οποίες διαπιστώθηκε να έχουν υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας των τροφίμων.

Ειδικότερα:

  • Στην ατομική επιχείρηση του κ. Κων/νου Ζαχαρόπουλου του Βασιλείου, επιβάλλεται η ποινή της ανάκλησης λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 200.000 € καθώς μετά από εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο προϊόν που διακινούσε βούτυρο «Κερκύρας Τετηγμένο Πρόβειο» διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν μη κανονικό – νοθευμένο. Η επιχείρηση ήταν υπότροπος, καθώς είχε ελεγχθεί τέσσερις (4) φορές από τους ελεγκτές του Ε.Φ.Ε.Τ., δεν είχε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους και της είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο ύψους 103.000 €.
  • Στην επιχείρηση «Πηγές Κωστηλάτας ΑΕ – Eurowaterland» επιβάλλεται η ποινή της προσωρινής αναστολής λειτουργίας έως ότου συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και αποδειχθεί ότι το φυσικό μεταλλικό νερό «ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ», στο οποίο είχαν ανιχνευθεί υψηλές συγκεντρώσεις βρωμικών ιόντων, είναι κατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση.
Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.