Ανοίγει πανιά και στον Πειραιά το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

0
48

Έτοιμο για τις εκλογές εμφανίζεται να είναι το νεοιδρυθέν Κόμμα Πειρατών Ελλάδας.

Το στέλεχος  Πειρατών της τοπικής οργάνωσης της Β περιφέρειας Πειραιά και του δήμου Περάματος θεοδόσης Κουρεντζής, έχει οργανώσει ήδη  τις πρώτες συναντήσεις μελών και φίλων του κόμματος στον Πειραιά αφού το κόμμα  δεν χρειάζεται γραφεία, τη στιγμή που διαθέτει το μεγαλύτερο γραφείο στο κόσμο, που είναι το… ιντερνέτ.

«Το κόμμα δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά_ κέντρο_ δεξιά. Το Κόμμα των Πειρατών γεννήθηκε στον 21ο αιώνα για να αποτελέσει το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον»

Tο αίτηµα των Πειρατών για απόλυτη διαφάνεια

Οι Πειρατές υπόσχονται ότι θα χρησιµοποιήσουν τα εργαλεία που υπάρχουν online για να δώσουν στα µέλη του κόµµατος µια άνευ προηγουµένου δύναµη να προτείνουν πολιτικές και να διαµορφώσουν θέσεις, µια µορφή συµµετοχής στα κοινά που δεν περιορίζεται στην ψήφο στις εκλογές.

«Οι Πειρατές δεν έχουν απλώς αρπάξει  θέματα , όπως  πολιτικά δικαιώματα, συν-καθορισμός και διαφάνεια. «Οι Πειρατές  υπενθυμίζουν ότι τα πολιτικά κόμματα προέρχονται από το λαό, και ότι η αυτο-οργάνωση μπορεί (ακόμα) να είναι ο τρόπος ώστε οι άνθρωποι να συναντώνται με σκοπό να επιτύχουν κάτι.»

«Βασικότερο στοιχείο του προγράμματος  μας είναι η διαφάνεια, και αυτό μας καθιστά ελκυστικούς επειδή η πολιτική στις μέρες μας ταυτίζεται με το ακριβώς αντίθετο».

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.