ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

0
60

Η Σκακιστική Πολιτιστική Κίνηση Φυλής ιδρύθηκε το 2003 με κύριο στόχο την καλλιέργεια και διάδοση του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος, του σκακιού, στην κοινωνία της Φυλής. Δεκάδες μικρά παιδιά έχουν έρθει σε επαφή με το σκάκι μέσα από τις οργανωμένες προπονήσεις που παρέχονται και τη συμμετοχή τους σε επίσημους αγώνες, ατομικούς και ομαδικούς.

Πιστεύουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό όπου το σωματείο είναι το κύτταρο ανάπτυξής του συνδεμένο με την τοπική κοινωνία και τους φορείς οργάνωσής της. Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας ανάπτυξης και συνδέεται άμεσα με την υγεία, την φυσική κατάσταση και την ψυχική μας ισορροπία. Επιπρόσθετα μπορεί να αποτελέσει βασική προϋπόθεση για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης κοινωνικής προσωπικότητας αναπτύσσοντας τη συλλογικότητα, την αγωνιστικότητα και τις αντίστοιχες κοινωνικές αξίες. Ο αθλητισμός, ως αναγκαία δραστηριότητα για την ανάπτυξη του ανθρώπου και των ικανοτήτων του δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρεμποδίζεται από οικονομικούς παράγοντες. Πρέπει να παρέχεται ελεύθερα και δωρεάν σε όλη την κοινωνία και κύρια στην εργαζόμενη πλειοψηφίας της χωρίς να είναι ακόμη ένα προϊόν το οποίο πωλείται και αγοράζεται.

Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε την οικονομική κρίση μέσω της μείωσης των μισθών μας, της ακρίβειας, της ανεργίας και της αμφισβήτησης των δικαιωμάτων μας. Στον χώρο του αθλητισμού η κυβέρνηση υλοποιεί την πολιτική του «Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού» όπου με όχημα την κατηγοριοποίηση των αθλημάτων ανάλογα με την εμπορικότητά τους προχώρησε σε περικοπές επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες. Επιπρόσθετα το πάγωμα των επιχορηγήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων τα τελευταία τρία χρόνια ανατρέπει το συνταγματικό καθορισμένο καθήκον της πολιτείας απέναντι στον αθλητισμό και του καθολικού δικαιώματος συμμετοχής σε αυτό. Η είσοδος ιδιωτών «χορηγών» σε όλο το εύρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα αυξήσει τον βαθμό εξάρτησης των σωματείων από αυτούς με απρόβλεπτες συνέπειες για τους αθλητές. Παράλληλα οι αθλητές θα καλεστούν να πληρώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους την ενασχόλησή τους με το άθλημα που καλλιεργούν. Ο σύλλογός μας αντέδρασε στην πολιτική αυτή παίρνοντας αρνητική θέση.

Στο Δήμο Φυλής δραστηριοποιούνται αρκετά σωματεία με αξιόλογα αποτελέσματα σε διαφορετικά αθλήματα. Η στήριξη των σωματείων αυτών και η προώθηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού από τον Αθλητικό Οργανισμό του νέου Δήμου πρέπει να είναι στην προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Καλούμε τους υποψηφίους του Δήμου Φυλής να δεσμευτούν ότι :

  • Θα κινηθούν σε αντίθετη τροχιά από την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τον λεγόμενο «Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό».
  • Θα εξασφαλίσουν μόνιμη στέγη καλύπτοντας το σύνολο των λειτουργικών εξόδων των ερασιτεχνικών σωματείων.
  • Θα προβούν σε γενναίες επιχορηγήσεις μέσα από τον προϋπολογισμό του Δήμου προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, έτσι ώστε κανένας αθλητής να μην υποχρεώνεται να καταβάλλει το οποιοδήποτε χρηματικό τίμημα.
  • Θα σχεδιάσουν και υλοποιήσουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού σε στενή συνεργασία με τα σωματεία των αντίστοιχων αθλημάτων προσανατολισμένα στα σχολεία του Δήμου. Τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού να παρέχονται χωρίς την καταβολή χρηματικού τιμήματος από τους αθλούμενους.
  • Θα διοργανώνουν αθλητικούς αγώνες σε συνεργασία με τα σωματεία της περιοχής και τις αθλητικές ενώσεις της Αττικής συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Το Δ.Σ.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.