Αξιολογήσεις για τους Δημόσιους υπαλλήλους το 2013

0
48

DHMOSIOI YPALLHLOI

Σε τροχιά αξιολόγησης μπαίνουν από το 2013 όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ ανοίγει ο δρόμος και για μαζικές μετακινήσεις μετά την ολοκλήρωση αναδιάρθρωσης των δομών.

Το σύνθημα της αξιολόγησης έδωσε χθες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπό την προεδρία του οποίου συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

«Το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων» προανήγγειλε. Τα κριτήρια θα θεσπιστούν μέσα στον Ιανουάριο, σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προβλεφθούν και γραπτές εξετάσεις. Με νέο καθεστώς θα επαναξιολογηθούν και όλα τα διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου.

Πριν από την αξιολόγηση του προσωπικού θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, με στόχο τη μείωση οργανικών μονάδων. Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, έως το τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμα τα οργανογράμματα 10 υπουργείων.

Από τις πρώτες εκθέσεις αξιολόγησης για δύο υπουργεία, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκύπτει μείωση των μονάδων πάνω από 50%. Παράλληλα στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου επέρχεται μείωση 50% στις γενικές διευθύνσεις, 57% στις διευθύνσεις και 47% στα τμήματα.

Το πλεονάζον προσωπικό που πιθανώς θα προκύψει θα μετακινείται σε άλλες υπηρεσίες με ελλείψεις. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο απολύσεων, ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση. Ωστόσο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα παρέπεμψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να μην επανέλθει το αίτημα για απολύσεις.

OnAir24

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.