Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ…

0
33

Θα γνωρίζετε βέβαια, ότι η κυρία Λαγκάρντ πρόκειται να μας υπενθυμίσει την προσεχή Κυριακή, ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, από Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, (με ισχυρή δόση υπονοούμενης απειλής) ότι «η Ελλάδα δεν έχει ακόμη αποφύγει τη χρεοκοπία».

Παρ’ ότι είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον της αρχηγού του ΔΝΤ να ασχολείται πασχαλιάτικα με την κακή μοίρα της χώρας μας, οι συμπολίτες μας, δικαίως ή αδίκως (είναι απολύτως αδιάφορο), εκλαμβάνουν αυτή την εορταστική απανταχούσα, μάλλον ως απόπειρα κατατρομοκράτησης εν όψει των Εκλογών, παρά ως εκδήλωση συμπάθειας, την ημέρα της Χριστιανικής Αγάπης.

Πολλοί Έλληνες ανησυχούμε πραγματικά μήπως από τις κάλπες των προσεχών εκλογών προκύψουν αποτελέσματα ακυβερνησίας της χώρας. Θα είναι ό,τι χειρότερο.

Επειδή λοιπόν ανησυχούμε πραγματικά και επειδή είναι μάλλον βέβαιο ότι οι απειλές της κυρίας Λαγκάρντ, οι άκαιρες, πονηρές και αποκρουστικές παρεμβάσεις των υπαλλήλων της (κ.κ.Ράις, Τόμσεν κτλ.) όπως άλλωστε και του κ. Σόιμπλε και άλλων εθισμένων σε αυτή την άσκηση, αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής ιεραρχίας, θα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, σας παρακαλούμε, μαζί με τις ευχές σας για το Πάσχα, να παρακαλέσετε εκ μέρους του Ελληνικού λαού όλους τους εν λόγω, να ηρεμήσουν.

Τουλάχιστον μέχρι την Ορκωμοσία της Κυβερνήσεως που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές. Μετά, βλέπουμε.

Με άλλα λόγια, να τους παρακαλέσετε να μας αφήσουν ήσυχους να αποφασίσουμε ανεπηρέαστοι για την τύχη μας. Έτσι προστατεύουν συγχρόνως και τη δική τους αξιοπιστία.

Οι οποιεσδήποτε δηλώσεις τους, από τις πιο τρομοκρατικές ως τις πλέον «στοργικές», στην καλλίτερη περίπτωση θα αγνοηθούν πλήρως από τους πολίτες, ως μη αποδεκτές υποδείξεις.

Στη λιγότερο καλή, θα προκαλέσουν τα απολύτως αντίθετα αποτελέσματα. Και αυτό καθόλου δεν το ευχόμαστε. Ούτε εσείς, πιστεύω, το εύχεσθε.

Όπως άλλωστε γνωρίζετε, εξ επαγγέλματος, η «ανύστακτη ανησυχία» όλων αυτών, είναι στοιχείο που κατ’ εξοχήν συντηρεί τη «νευρικότητα» των Αγορών και επιταχύνει την περιστροφή του καταστροφικού φαύλου κύκλου.

Επί τέλους, έλεος! Ξέρουμε τι θα μας πουν πριν καν ανοίξουν το στόμα τους. Ας το κρατήσουν, λοιπόν, για λίγο, κλειστό.

Μετά πάσης τιμής,

Γιώργος Σαρειδάκις

*Ο Γιώργος Σαρειδάκις είναι πρώην Ευρωβουλευτής.

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.