Απόσυρση ακατάλληλου μεταλλικού νερού, μαύρης σταφίδας και σκόνης μπαχαρικού

0
33

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση φυσικού μεταλλικού νερού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε την διακίνηση παρτίδων φυσικού μεταλλικού νερού, στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία αιωρούμενων σωματιδίων (νηματοειδών υφών) υπόλευκου χρώματος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «φυσικό μεταλλικό νερό Λουτράκι ΠΡΟΒΗΣ», σε συσκευασία του 0.5 L, με ημερομηνίες λήξης : 10/1/13, 13/01/13, 15/5/13 και 18/5/13. Το προϊόν εμφιαλώνεται από την Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε., Λουτράκι Κορινθίας, Τηλ. 27410-49300, Fax 27410- 49164.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), με τις προαναφερόμενες ημερομηνίες λήξης, να μην το καταναλώσουν.

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση μαύρης σταφίδας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος δειγματοληψιών που διενεργεί και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς προϊόντος – μαύρης σταφίδας – στην οποία ανιχνεύθηκε Ωχρατοξίνη Α σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για μαύρη σταφίδα με την εμπορική ονομασία «ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ ΗΑRΜΟΝΥ – ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ» σε συσκευασία των 200 γρ. με ημερομηνία λήξης 12/2012 και αριθμό παρτίδας L 1356DSPG. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας τόνισε ότι : «Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι η λειτουργία των δημόσιων φορέων και οργανισμών πρέπει να παραμένει ενεργή σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα περίοδο. Ειδικότερα, η διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών δεν επιτρέπει
σε καμία περίπτωση την ύπαρξη ακόμα και της ελάχιστης χαλάρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες του ΕΦΕΤ λειτουργούν αδιάλειπτα και παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία επιτυγχάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί από την αρχή του έτους».

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση σκόνης μπαχαρικού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις γερμανικές αρχές, για την διακίνηση μπαχαρικού, στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.

Πρόκειται για μπαχαρικό κουρκουμά σε σκόνη (ή αλλιώς κιτρινόριζα, επιστημονική ονομασία Curcuma longa), προέλευσης Ινδίας, το οποίο συσκευάζεται από την βρετανική εταιρεία «TRS Wholesale Co Ltd», με την εμπορική επωνυμία «TRS – Tumeric Powder (σκόνη κουρκουμά)», σε συσκευασία των 100 g, με ημερομηνία λήξης 31.03.2014, το οποίο διακινήθηκε στην ελληνική αγορά από την εταιρεία «Sri Lanka Asien Market», Αργολίδος 40, Αθήνα, Τ.Κ. 11523.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.