Αρπακτικά καιροφυλαχτούν για να ξεσκίσουν τις «σάρκες» της Ελλάδας

0
40

Το Μarketwatch.com προφητεύει πως η Ελλάδα πέφτει σε ύφεση σαν της δεκαετίας του 1930 και δίνει πέντε συμβουλές στους επενδυτές για να κερδίσουν από την «επικείμενη χρεοκοπία».

«Δεν χρειάζεται κανείς κρυστάλλινη σφαίρα για να δει ποιο θα είναι το μεγαλύτερο event των επόμενων 12 μηνών στις αγορές παγκοσμίως: Η χρεοκοπία της Ελλάδας. Και μιας και είναι τόσο σίγουρο, όσο και το να πάει στον τελικό του Wimbledon ο Rafael Nadal φέτος, καλό είναι να δούμε και πως μπορεί να βγει κέρδος από την επικείμενη χρεοκοπία».

Έτσι ξεκινάει το άρθρο του ο Matthew Lynn στο marketwatch.com και συνεχίζει γράφοντας πως ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν έχουμε χρεοκοπήσει ήδη είναι πως θέλουν ακόμα λίγο χρόνο οι Γερμανοί και οι Γάλλοι για να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα και να θωρακίσουν τις τράπεζες τους ώστε να μην κλαίνε καμία καταστροφή τύπου-Lehman Brothers.

Αμέσως μετά η κυνικότητα του απογειώνεται όσο χρειάζεται για να καλέσει τα κοράκια και να τα συμβουλεύσει πως θα βγάλουν χρήματα.

«Αυτό που θα προκαλέσει μια ελληνική χρεοκοπία είναι να στρέψει το μυαλό όλων στο ενδεχόμενο διάσπασης του ευρώ. Επομένως, εάν το ευρώ δεν πρόκειται να υπάρχει σε πέντε χρόνια, πρέπει να τοποθετήσετε αναλόγως και το χαρτοφυλάκιό σας», είναι ο πυρήνας των σκέψεων του κυρίου Lynn.

Βήμα πρώτο για τους επενδυτές, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να είναι η αγορά γερμανικών ομολόγων και το «σορτάρισμα» στο γερμανικό δείκτη DAX γιατί: «το νέο γερμανικό μάρκο που θα προκύψει από την κατάρρευση της ευρωζώνης θα είναι ένα από τα ισχυρότερα νομίσματα στον κόσμο. Θα είναι καλό για τα γερμανικά ομόλογα αλλά κακό για τους μεγάλους εξαγωγείς της χώρας».

Αμέσως μετά ο αρθρογράφος προτείνει την πώληση του ελβετικού φράγκου και την υποτιμητική κερδοσκοπία σε βάρος του βελγικού χρηματιστηρίου. Προσέξτε με ποιό απαξιωτικό τρόπο για το Βέλγιο προτείνει την σκύλευση του: «οι Βρυξέλλες θα είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να αγοράζει σοκολάτες ενώ θα αλλάζει τραίνο για να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία».

Η τέταρτη συμβουλή του είναι η αγορά μετοχών ταξιδιωτικών εταιρειών γιατί: «μόλις φύγει το ευρώ, οι περιφερειακές χώρες θα δουν τα νομίσματά τους να υποχωρούν δραματικά, ενώ ο βασικός πυρήνας της Ευρώπης θα δει τα δικά του να ανατιμούνται. Μια από τις επιπτώσεις θα είναι ότι οι Βορειοευρωπαίοι θα μπορούν πολύ εύκολα να πάνε διακοπές στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία».

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.