Αρχηγικό «στίγμα» Καμπόλη – Άρχισε το καπέλωμα;

0
211

Και πριν… αλέκτωρ λαλήσει τρείς και εννοείται ότι «μιλάμε» για την καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης των ψηφοδελτίων των παρατάξεων που έληξε την 12η ώρα της περασμένης Κυριακής, ο πρώην Αντιδήμαρχος Φυλής, τα τελευταία 4 περίπου χρόνια, Δημήτρης Καμπόλης, «άχρωμος», «άοσμος» και «αθέατος» μέχρι εχθές, παίρνει την «σκυτάλη» και με ύφος αρχηγού παράταξης  δίνει στην δημοσιότητα φυλλάδιο, μέσα από το οποίο υπόσχεται να οδηγήσει τον Δήμο ψηλά, στηρίζοντας την νέα …γενιά…    

«Η κακοδιαχείριση με οδήγησε να φύγω από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου – Θα κάνω τα πάντα να στηρίξω τη νέα γενιά μακριά από τη σημερινή παρακμή» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Στο Δήμο Φυλής, εδώ και χρόνια επικρατεί η κακοδιαχείριση και  αδιαφορία για τα μεγάλα προβλήματα των δημοτών…».

Δεν μας ξεκαθαρίζει, όμως, αν αναφέρεται και στην προηγούμενη θητεία του με την παράταξη Παππού, κάτι που σημαίνει οκτώ χρόνια διοίκησης… Εκτός και αν τα προηγούμενα χρόνια ήταν όλα ιδανικά… Ακόμα, όμως και έτσι να μην είναι, δεν νομίζετε ότι 4 χρόνια είναι πάρα πολλά για να διαπιστώσει κάποιος «κακοδιαχείριση» και «παρακμή»; Δεν είναι… οξύμωρο να μιλάει για «αδιαφορία για τα μεγάλα προβλήματα των δημοτών» όταν ο ίδιος κόμπαζε πως λύνει όλα τα προβλήματα των πολιτών; Ανούσιες και αόριστες «θέσεις» για συγκεκριμένα πράγματα…

Ποιος δεν θυμάται την δήλωσή του στις 20 Μαΐου του 2014 όταν λάβρος κατά της διοίκησης Μπουραΐμη τόνιζε:

«Την ώρα που κρίνεται αν η πόλη θα προχωρήσει ή θα βουλιάξει στο τέλμα, κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται καρέκλες. Από την πλευρά μου δηλώνω ότι δεν διεκδικώ το παραμικρό και παραμένω στρατιώτης της παράταξης και του Χρήστου Παππού, στον ανυποχώρητο αγώνα για να φύγει από το Δήμο η καταστροφική διοίκηση Μπουραΐμη. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να πάμε μπροστά την πόλη μας».

Απ’ ότι λέει, μάλλον συνήθισε να βλέπει την πόλη σε μόνιμο… τέλμα ακόμα και όταν ο ίδιος αποτελούσε μέλος της… διοίκησης… Επιπλέον, όταν αναφέρεται στην… «καταστροφική διοίκηση Μπουραΐμη» ας ρίξει και μια ματιά δίπλα του!

Θα μπορούσα να του είχα «βγάλει» το… καπέλο και ίσως να είχα συμπορευτεί μαζί του αν είχε παραιτηθεί τον πρώτο ή άντε τον δεύτερο χρόνο της νέας του θητείας και συγχρόνως να έθετε άμεσα και την παραίτησή του από τον Σύνδεσμο για την Προστασία της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ)… Όταν όμως στρώνει «δάφνες» και προετοιμάζει την νέα παράταξη του γαμπρού του (;) και παραιτείται στο ίδιο χρονικό διάστημα, λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, ποιος μπορεί να τον πιστέψει και ποιος μπορεί να θεωρήσει ειλικρινείς τις προθέσεις του;

Συνεχίζοντας, ο κ. Καμπόλης σημειώνει:

«Το παλιό κατεστημένο δεν μπορεί να βγάλει τον Δήμο από την κατάσταση παρακμής… Σήμερα, είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ να φυσήξει φρέσκος αέρας ανανέωσης. Γι’ αυτό και προσωπικά δεν επέλεξα την αποστράτευση αλλά με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίξω μια καινούργια παράταξη που αποτελείται από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και με καθαρά χέρια…».

Εδώ θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι μάλλον πρόκειται για μια στιγμή κρίσης αληθείας ή αυτοκριτικής, αφού ο πρώην Αντιδήμαρχος ακολουθείται από μια τριαντάχρονη πορεία στα πολιτικά δρώμενα του τόπου… Δείχνει, επίσης, να μην γνωρίζει τον «φρέσκο» αέρα και τα «νιάτα» που κοσμούν το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Παππού… Σε ότι αφορά τα «καθαρά χέρια» και τα άλλα συναφή, θα αναφερθούμε πιο κάτω..

Σε άλλο σημείο, ο Αντιδήμαρχος λέει:

«Προσωπικά δεν έχω πρόθεση να βρεθώ ξανά σε θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του δήμου…
Σφοδρή επιθυμία μου είναι πλέον, να αποτελέσω «μέρος της λύσης» για την πόλη μας ακόμα και για εκείνες και εκείνους που στο παρελθόν (δίκαια ή άδικα) με έβλεπαν ως «μέρος του προβλήματος»…

Οι «θέσεις ευθύνης» μπορεί να είναι μια γενική και αόριστη έννοια και αυτό εξαρτάται από πως πραγματικά το εννοεί κάποιος και πως το ερμηνεύει κατόπιν… εορτής. Εγώ πάντως, το πιστεύω. Σε ότι αφορά την παράταξη, όμως, δεν έχω άποψη…

«Γι’ αυτό καλώ όλους εσάς που στο παρελθόν με έχετε τιμήσει με την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας αλλά και όσους για τον α ή β λόγο βρέθηκαν απέναντί μου να πούμε όλοι μαζί ένα μεγάλο «φτάνει πια» στο παλιό κατεστημένο της Φυλής. Να δώσουμε όλοι μαζί μια ευκαιρία στη νέα γενιά για να πάει η πόλη μας μπροστά. Για να αλλάξει η αποπνικτική και δύσοσμη εικόνα παρακμής και συνδιαλλαγής που επικρατεί σήμερα στον Δήμο. Για μια Φυλή ανθρώπινη και σύγχρονη», καταλήγει ο πρώην Αντιδήμαρχος.

Πρώτα απ’ όλα καλό θα ήταν να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους κατά καιρούς υπαινιγμούς του για σημερινούς του πολιτικούς συνοδοιπόρους:

1η Φεβρουαρίου 2016:

«Κύριε Χειλαδάκη, εφόσον ισχυρίζεστε πως εν μέσω ‘capital controls’ τον Οκτώβριο του 2015 είχατε στο ταμείο σας το ποσό των 680 χιλιάδων ευρώ γιατί δεν πληρώσατε τους εργαζόμενους  σας στην ΚΕΔΗΦ;
Γιατί ισχυρίζεστε πως αυτά τα χρήματα μέσα στον Οκτώβρη τα δώσατε στην Εταιρία (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες» η οποία εδρεύσει στην οδό Γαστούνης και Ηγουμενίτσας 14 στο Περιστέρι; 
Δυστυχώς για εσάς και τους ατυχείς χειρισμούς σας κ. Χειλαδάκη οι αποδείξεις με τις οποίες ισχυρίζεστε πως δώσατε χρηματικά ποσά στην ως άνω εταιρία βρίσκονται στα χέρια μου, αλλά και στα χέρια του Εισαγγελέα, με τον υπεύθυνο της εν λόγω Εταιρίας κ. Αλέξανδρο Οικονόμου να δηλώνει εγγράφως, ότι ουδέποτε έλαβε, αυτά τα χρήματα».

1 Ιουνίου 2017 : 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Παράπονο Φυλής»:

«Ειπώθηκε από το Δημήτρη Καμπόλη ότι βάση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών υπάρχουν δυο θέματα προς διερεύνηση την επίμαχη περίοδο. Το πρώτο είναι πως ενώ έφυγαν από το ταμείο του δήμου περισσότερα από 600.000€ αυτά δεν έφτασαν ή δε φάνηκαν στο ταμείο του ΝΠΔΔ «Η ΠΑΡΝΗΘΑ». Το δεύτερο είναι πως ενώ στις 31-12 στα βιβλία  το ταμείο που είχε «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» 300.000€ και κάτι ψιλά την επόμενη μέρα αυτά έγιναν στα βιβλία 100.000€ και κάτι ψιλά. Εδώ ήταν που ήρθαν και τα συμπαθέστατα πτηνά όταν ο κ. Καμπόλης είπε στον κ. Σκαμαντζούρα να πάψει να κάνει το «παγώνι» για τα λεφτά που λείπουν».

Ο κ. Σκαμαντζούρας απάντησε:

«Εσύ είσαι παγώνι. Και κότα μαζί. Πριν από 2 ώρες που με πήρες τηλέφωνο, άλλα μου έλεγες. Ξεχνάς που με έγλυφες να έρθω μαζί σου. Πήγαινε και γλύφε εκεί που ξέρεις να γλύφεις και μάθε να μη μπαίνεις σε οικογένειες και ανάμεσα σε αδέλφια» του είπε, καθώς με πομπώδες τρόπο είχε ανακοινωθεί από το περιβάλλον του αντιδημάρχου ότι ο αδελφός του Κώστα, Άγγελος, στηρίζει τη διοίκηση Παππού.

Δείτε το βίντεο

Σε ότι αφορά τα πιο πάνω, τα «καθαρά χέρια», την «κακοδιαχείριση» και την εικόνα… «συνδιαλλαγής» που επικρατεί σήμερα στον Δήμο, ο κ. Καμπόλης οφείλει να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Είναι υποχρεωμένος να καταγγείλει και να καταθέσει αρμοδίως τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, για να ενημερωθούν και οι δημότες και να τιμωρηθούν οι τυχόν ένοχοι, γιατί όπως γνωρίζουμε: «Ο σιωπών δοκεί συναινείν», δηλαδή: «Όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί» κατά το ρωμαϊκό δίκαιο. Δεν έχουμε λοιπόν το δικαίωμα να σιωπάμε, αφού σωπαίνοντας εμφανιζόμαστε ως αποδεχόμενοι ή ανεχόμενοι τα όσα γίνονται.

Εμείς, θα είμαστε εδώ για να καταγράψουμε τις εξελίξεις…

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.