Ασελγούν στο πτώμα του ΕΟΠΥΥ!

0
75

EOPYY (3)

Το ότι η Υγεία στη χώρα μας είναι ένα απέραντο «φρενοκομείο» (για να μην πω την άλλη λέξη και κατηγορηθώ για παράβαση του… νόμου περί ευπρέπειας). είναι δεδομένο. Τραγικά τα κριτήρια εξετάσεων για τεστ ΠΑΠ και καρκίνο του προστάτη!

Του Σταύρου Ζαγκανά – Briefing News

Το ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο όμως, κατάντιας, ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας δεν το φανταζόταν κανείς.

«Μαχαίρι» λοιπόν, μπαίνει από σήμερα, Δευτέρα στις εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα, αφού τίθενται σε εφαρμογή οι πρώτες περικοπές σε διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ.

Τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου είναι μερικές από τις εξετάσεις που θα συνταγογραφούνται πλέον από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με πολύ αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι, στην περίπτωση που δεν πληρούν τα αυστηρά συνταγογραφικά κριτήρια, να αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Τεστ ΠΑΠ μόνο μέχρι τα 65(!)

Σύμφωνα με τις νέες συνταγογραφικές οδηγίες, το τεστ Παπανικολάου δεν δικαιολογείται σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία.

Σημειώνεται ότι ως σήμερα, όλες οι γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής μπορούσαν να κάνουν τεστ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Αυστηρά τα κριτήρια για την εξέταση για καρκίνο του προστάτη

Όσον αφορά την εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον σε άνδρες κάτω των 40 ετών(!) και άνω των 75(!) και σε όσους έχουν βαριές συνυπάρχουσες νόσους.

Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.

Τέλος θα δικαιολογείται σε άνδρες 40 με 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.

Μαστογραφίες

Η μαστογραφία δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μια φορά το χρόνο και για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα.

Επίσης, το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνει και την υποβολή συγκεκριμένου ποσού ανά μήνα που θα δικαιολογεί το κάθε διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο, ανάλογα με τον πληθυσμό, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που είχε το προηγούμενο έτος.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ρωτούν τα διαγνωστικά κέντρα, αν μπορούν να τους δεχτούν ή αν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν.

Με λίγα λόγια;

Γελάει ο κόσμος κύριοι…

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.