Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Πώς θα είναι η μορφή των ψηφοδελτίων

0
232

Τη μορφή και τη διάσταση των ψηφοδελτίων των Δημοτικών Εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 καθόρισε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Σε Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια

Tο ψηφοδέλτιο τυπώνεται με ευθύνη του συνδυασμού και περιλαμβάνει, κατά σειρά, τα εξής στοιχεία, όπως αναγράφονται στην απόφαση ανακήρυξής του:
1. το, τυχόν, έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού
2. το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου δημάρχου με την αντίστοιχη ένδειξη, η οποία τίθεται είτε δίπλα είτε κάτω από το όνομά του Ελληνική
3. τη φράση, εντός παρένθεσης, «(Μέχρι τρεις (3) σταυρούς)»
4. τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με αλφαβητική σειρά

Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες

Κάθε συνδυασμός εκτυπώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο για τα εκλογικά τμήματα της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας, το οποίο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία, όπως αναγράφονται στην απόφαση ανακήρυξής του:
1. το τυχόν έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού
2. το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου δημάρχου με τη σχετική ένδειξη, η οποία τίθεται είτε δίπλα είτε κάτω από το όνομά του
3. τη φράση «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι» ακολουθούμενη από την ονομασία της εκλογικής περιφέρειας
4. τη φράση, εντός παρένθεσης, «(Μέχρι τρεις (3) σταυρούς)» ή εάν η εκλογική περιφέρεια εκλέγει μέχρι 3 συμβούλους, τη φράση, εντός παρένθεσης, «Μέχρι έναν σταυρό»
5. το επώνυμο, το κύριο όνομα και το πατρώνυμο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, με αλφαβητική σειρά, της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας
6. τη φράση «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι λοιπών εκλογικών περιφερειών»
7. τη φράση, εντός παρένθεσης, «(Μέχρι έναν (1) σταυρό)»
8. το επώνυμο, το κύριο όνομα και το πατρώνυμο των υποψηφίων, με αλφαβητική σειρά, όλων των υπόλοιπων εκλογικών περιφερειών και, εντός παρενθέσεως, την εκλογική περιφέρεια στην οποία είναι υποψήφιοι

Σε Δήμους στους οποίους συνιστώνται κοινότητες με πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) μόνιμων κατοίκων

Κάθε συνδυασμός εκτυπώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο για κάθε κοινότητα, το οποίο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία, όπως αναγράφονται στην απόφαση ανακήρυξής του:
1. το τυχόν έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού.

2. τη φράση «Υποψήφιοι σύμβουλοι κοινότητας.. του Δήμου..», όπου αναγράφονται το όνομα της οικείας κοινότητας και του δήμου, αντίστοιχα.

3. τη φράση, εντός παρένθεσης, «(Μέχρι δύο (2) σταυρούς»)

4. το επώνυμο, το κύριο όνομα και το πατρώνυμο των υποψηφίων συμβούλων της κοινότητας, με αλφαβητική σειρά.

Σε Δήμους στους οποίους συνιστώνται κοινότητες με πληθυσμό έως και τριακοσίων (300) μόνιμων κατοίκων

Εκτυπώνεται με δαπάνες του οικείου Δήμου, ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία, όπως αναγράφονται στην απόφαση ανακήρυξής του:
1. τη φράση «Υποψήφιοι Πρόεδροι της Κοινότητας … του Δήμου…», όπου αναγράφονται το όνομα της οικείας κοινότητας και του οικείου δήμου, αντίστοιχα.
2. τη φράση, εντός παρένθεσης, «(Έναν (1) σταυρό)»
3. το επώνυμο, το κύριο όνομα και το πατρώνυμο των υποψηφίων προέδρων της κοινότητας, με αλφαβητική σειρά.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών ορίζονται ως ακολούθως:

1. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από σαράντα εννέα (49) ή σαράντα πέντε (45) μέλη, σε 14 X 60 εκατοστά του μέτρου περίπου. (Δήμος Αχαρνών)
2. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από σαράντα ένα (41) μέλη, σε 14 Χ 56 εκατοστά του μέτρου περίπου. (Δήμος Ιλίου)
3. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από τριάντα τρία (33) μέλη, σε 14 Χ 50 εκατοστά του μέτρου περίπου. (Δήμοι Φυλής, Πετρουπόλεως & Αγίων Αναργύρων-Καματερού)
4. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από είκοσι εφτά (27) μέλη, σε 14 Χ 46 εκατοστά του μέτρου περίπου. (Δήμος Ασπροπύργου)
5. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από είκοσι ένα (21) ή δεκαεφτά (17) ή δεκατρία (13) μέλη, σε 14 Χ 34 εκατοστά του μέτρου περίπου.
6. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται συμβούλια κοινοτήτων από δέκα πέντε (15) ή ένδεκα (11) μέλη, σε 14 Χ 34 εκατοστά του μέτρου.
7. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται συμβούλια κοινοτήτων από επτά (7) ή πέντε (5) μέλη ή εκλέγονται Πρόεδροι Κοινοτήτων, σε 14 Χ 30 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Στο επόμενο: Πορτοκαλί, γαλάζιες, μωβ και κίτρινες θα είναι οι κάλπες στις εκλογές του 2019

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.