Βαγγέλης Λιάκος: Ένας νέος άνθρωπος στο δρόμο για τη Βουλή

0
132
Ευάγγελος Γ. Λιάκος: Μπαίνουμε μπροστά – Επιμένουμε Δυτικά
Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 30 ετών – αλλά όχι και τόσο… νέος πολιτικός, αφού το 2015, συμμετείχε σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Υπόλοιπο Αττικής – ο οποίος στις επόμενες εθνικές εκλογές θα διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του ως υποψήφιος Βουλευτής της Δυτικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία. «Μπαίνω μπροστά γιατί θέλω να εκπροσωπήσω όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούμε καλύτερα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια χώρα είναι η αποστροφή των νέων για την πολιτική. Με την πορεία μου ως τώρα, προσπάθησα όσο μπορώ να το αλλάξω και δεν θα σταματήσω να δουλεύω προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει.

Δραστήριος και φέρελπις πολιτικός ο κ. Λιάκος δηλώνει… κανονικός άνθρωπος. Ξυπνά νωρίς το πρωί και «τρέχει» όλη μέρα, αφού από το 2015 έχει ιδρύσει την δική του ατομική επιχείρηση με έδρα τον Ασπρόπυργο, ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε οικονομικά και διοικητικά θέματα.

Όπως υποστηρίζει, ασχολείται με την πολιτική όχι για λόγους εντυπωσιασμού και να είναι ευχάριστος στην παρέα αλλά χρήσιμος στην κοινωνία.
Εμφανίζεται βέβαιος ότι στις επόμενες εκλογές μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρεται στα προβλήματα της Δυτικής Αττικής και δεσμεύεται, μεταξύ άλλων, να παλέψει για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ώστε να μην χρειαστεί κι άλλοι νέοι να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας…

Μιλά με πολύ αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε και δηλώνει υπερήφανος που ζει και εργάζεται στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο…

«Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Δυτικής Αττικής είναι οι ομορφιές της και οι πολίτες της. Με βαθιά αγάπη για τον τόπο μας, σπουδές, γνώσεις, εργασία, δραστηριοποιούμαστε στα πάτρια εδάφη μας. Προσωπικά εγώ και όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, οφείλουμε να συστρατευθούμε για να αξιοποιήσουμε αυτήν την μοναδική ευκαιρία, να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης, να αλλάξουμε την εικόνα της Δυτικής Αττικής», αναφέρει χαρακτηριστικά και σε κάθε ευκαιρία, ο υποψήφιος βουλευτής της Δυτικής Αττικής και προσθέτει: «Επιμένουμε Δυτικά με τη Νέα Δημοκρατία»

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Λιάκου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τη Δυτική Αττική σηματοδοτεί μια ριζική αλλαγή και στη Δυτική Αττική, με έναν νέο, εργαζόμενο, δραστήριο και ενεργό πολίτη της περιοχής, στην πρώτη γραμμή της μάχης των εθνικών εκλογών, με στόχο ένα «καλύτερο αύριο» για Δυτική Αττική.

Πρόκειται, δε, για την μεγαλύτερη ευκαιρία των πολιτών, να εκπροσωπηθούν στην Βουλή, αφού για πρώτη φορά η Δυτική Αττική είναι αυτόνομη εκλογική περιφέρεια…

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Ευάγγελος Γ. Λιάκος δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή και, κυρίως, ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μου η υποψηφιότητά μου.
Μπαίνω μπροστά, γιατί θέλω να είμαι η φωνή όλων των συμπολιτών μου, όλων των νέων ανθρώπων, όλων όσοι δουλεύουν, έχουν τις επιχειρήσεις τους, ζουν με τις οικογένειές τους στη Δυτική Αττική.
Επιμένω Δυτικά, γιατί ονειρεύομαι τον τόπο μου ως διεθνή πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό, διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρωτογενή παραγωγή και την εξαγωγή προϊόντων.
Η ψήφος δεν είναι μια απλή υπόθεση, αφορά τις ζωές όλων μας. Δεν μπορούμε  να αφήσουμε να διαχειρίζονται τις ζωές μας κάποιοι άλλοι. Με την αποχή αφήνουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς. Τα κριτήρια πρέπει να είναι αυστηρά για την απόφασή μας μπροστά στην κάλπη, αφορά το μέλλον και τις ζωές μας.
Σε αυτόν τον αγώνα, ζητώ τη στήριξή σας για να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουμε, τη Δυτική Αττική που αξίζουμε»…

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1989 στον Ασπρόπυργο και μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με έντονα τα στοιχεία της κοινωνικής ευαισθησίας. Με παππού δάσκαλο και πατέρα Δήμαρχο.

Φοίτησε στα σχολεία της πόλης και αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Ασπροπύργου το 2006.

Το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Εκεί εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Παραγωγής και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Στα φοιτητικά χρόνια κατάλαβε – όπως ο ίδιος λέει – ότι «μόνο με τη συμμετοχή μπορείς να αλλάξεις πραγματικά αυτά που σε ενοχλούν». Για αυτό και ασχολήθηκε ενεργά με το φοιτητικό κίνημα, μέσα από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Το 2012 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

Με την επιστροφή του ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή τους επιχείρηση στον Ασπρόπυργο. «Εκεί αντιλήφθηκα σταδιακά την κλίση μου στα Οικονομικά και στη Διοίκηση. Για αυτό και παράλληλα με την εργασία μου, συνέχισα τις σπουδές, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά» το οποίο και ολοκλήρωσα το 2014», αναφέρει ο Βαγγέλης Λιάκος.

Ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, ξεκίνησε τη δική του προσωπική και επαγγελματική πορεία. Δράττοντας την ευκαιρία, με τα ανάλογα εχέγγυα, προσελήφθη σε μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές συμβουλευτικές και ελεγκτικές εταιρίες, ως ιδιωτικός υπάλληλος. Η χρονιά αυτή ήταν για αυτόν σταθμός. «Οι γνώσεις που αποκόμισα μέσα σε ένα διεθνές, απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, αποτέλεσαν εφόδια για τη μετέπειτα εξέλιξή μου», σημειώνει.

Τον Ιανουάριο του 2015 αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του ατομική επιχείρηση με έδρα τον Ασπρόπυργο, ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε οικονομικά και διοικητικά θέματα.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά από πρόταση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της ΟΝΝΕΔ, συμμετείχε στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Το 2016 εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. «Τεχνοοικονομικά Συστήματα», για αυτοματοποιημένα και σύγχρονα μοντέλα διοίκησης.

Από το 2016 είναι Διευθυντής της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ, σκοπός της οποίας είναι να παρέχει επιμόρφωση και εξειδίκευση σε νέους σε ζητήματα πολιτικής, εκφράζοντας μια παραγωγική γενιά Ελλήνων.

Σήμερα εξακολουθεί να εργάζεται στον Ασπρόπυργο και όπως υποστηρίζει έχει την τύχη να συνεργάζεται με νέους και αξιόλογους ανθρώπους διευρύνοντας σταδιακά τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στην υπόλοιπη Ελλάδα…

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.