Βασίλης Οικονόμου: Το δημόσιο χρέος διογκώνεται «για χάρη μικροκομματικών συμφερόντων»…

0
45

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα τη διόγκωση του ελληνικού χρέους, κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση.

Ο κ. Οικονόμου τονίζει μεταξύ άλλων πως αν και τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση έχει προβεί σε μια πρωτοφανή περικοπή δαπανών περικόπτοντας μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, προκαλώντας μια τραγική ύφεση στην ελληνική οικονομία, το δημόσιο χρέος διογκώνεται «για χάρη μικροκομματικών συμφερόντων»…

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση έχει προβεί σε μια πρωτοφανή περικοπή δαπανών κατά κύριο λόγο περικόπτοντας μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού προκαλώντας μια τραγική ύφεση στην ελληνική οικονομία. Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» και του εξορθολογισμού του κράτους ώστε αυτό να μην είναι «σπάταλο» και να είναι αποτελεσματικό.

Την ίδια όμως στιγμή και από τον Νοέμβριο του 2009 η κυβέρνηση μέσα από τους νόμους, τα Προεδρικά Διατάγματα και τις Υπουργικές Αποφάσεις έχει συστήσει: α) 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, β) 386 Γενικές Διευθύνσεις και Τμήματα (325 μόνο οι Διευθύνσεις Ιθαγένειας του «Καλλικράτη» στους δήμους), γ) 11 Αυτοτελή Γραφεία, δ) 2 Ανεξάρτητες Αρχές, ε) 3 Ινστιτούτα, στ) 701 Συμβούλια, τα περισσότερα στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», ζ) 165 Συμπαραστάτες του Δημότη, η) 13 Περιφερειακούς Συμπαραστάτες του Δημότη, θ) 7 Εκτελεστικούς Γραμματείς Περιφερειών, ι) Πάνω από 1326 αμειβόμενες επιτροπές και κ) 325 Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Όπως μάλιστα αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα μέσα σε 18 μήνες έχουν συσταθεί περίπου 8000 νέες θέσεις στο ελληνικό δημόσιο, πολλές εκ των οποίων καλύπτονται χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ. Μάλιστα στις σχετικές αποφάσεις που έρχονται στην Βουλή δεν προσδιορίζεται σχεδόν ποτέ το μισθολογικό κόστος της κάθε ρύθμισης ούτε βέβαια προσδιορίζεται ο τρόπος κάλυψης των θέσεων που δημιουργεί η κυβέρνηση εξυπηρετώντας πολλές φορές τους κομματικούς της φίλους.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Πώς προκύπτει το «συμμάζεμα» του κράτους όταν μέσα σε 18 μήνες έχετε δημιουργήσει ως κυβέρνηση τόσες νέες διοικητικές δομές στο κράτος και τόσες νέες θέσεις εργασίας πολλές εκ των οποίων δεν καλύπτονται αξιοκρατικά με αδιάβλητες διαδικασίες;

Αν είναι «σπατάλη» για το κράτος οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές, η επαγγελματική αποκατάσταση του κομματικού στρατού τι είναι;».

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.