Γαστρεντερικά προβλήματα από κατεψηγμένο ξιφία

0
66

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από τις επιχειρήσεις «FRESCOT ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΑΕΒΕ» και «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» για τη διακίνηση κατεψυγμένου ξιφία, προέλευσης Βιετνάμ, στη συσκευασία του οποίου βρέθηκαν φέτες άλλου είδους ψαριού με την επιστημονική ονομασία «Lepidocybium flavobrunneum» (κοινή ονομασία escolar), το οποίο καταναλισκόμενο είναι δυνατό να επιφέρει δυσμενείς γαστρεντερικές επιπτώσεις.

Πρόκειται για προϊόντα με τις εμπορικές επωνυμίες «FRESCOT Κατεψυγμένος ξιφίας σε φέτες» και «ΑΒ Κατεψυγμένος ξιφίας σε φέτες», σε συσκευασίες σε δίχτυ, βάρους περίπου 1 kg, με αναγραφόμενες ημερομηνίες παραγωγής από τις 26/05/2011 και μετά.

Οι επιχειρήσεις «FRESCOT ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΑΕΒΕ» και «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» προχώρησαν σε προληπτική ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων, ενώ ο Ε.Φ.Ε.Τ., σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, προχώρησε σε σχετικούς ελέγχους.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα (ενδεικτικές φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.