Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πεντέλης: Δικαιώνονται οι αγώνες του Δημήτρη Στεργίου

0
35

Οι πολύχρονοι αγώνες  του Δημάρχου απέδωσαν καρπούς με την έκδοση της Υπουργικής απόφασης, που δίνει το πράσινο  φως για την ένταξη στο Γ.Π.Σ. (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) πατροπαράδοτων οικισμών στην Πεντέλη.

Το… ιστορικό…

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου  Πεντέλης  Δημήτρη  Στεργίου – Καψάλη,  πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 21/02/2012 συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών κ. Αμοργιαννιώτη, με θέμα τη διαδικασία έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης.

Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, ήταν η έκδοση Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τη «Διαδικασία, στοιχεία και δικαιολογητικά τεκμηρίωσης αιτίας μεταβολής δασικής μορφής εκτάσεων εντός οικισμών στερουμένων νόμιμης έγκρισης (άρθρο 24 παρ. 2 Ν. 3889/2010)» η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 470Β/23-2-2012.

Ο Δήμος μας, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠ.Ε.Κ.Α. αλλά και με τη καθοδήγηση του εξειδικευμένου νομικού, επεξεργάζεται και θα καταθέσει άμεσα πρόταση για την υπαγωγή στο άρθρο 24 του Ν. 3889/2010 των περιοχών του που πληρούν τις προϋποθέσεις της Υπουργικής απόφασης, την εξαίρεση τους από τους δασικούς χάρτες και τελικά την υπογραφή του Γ.Π.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης του Δήμου.

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.