Γιάννης Κρεμύδας: Ανταποκρινόμαστε στοχευμένα και αποτελεσματικά στις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

0
211
Προμήθεια για τις Σχολικές μονάδες βάσει προγραμματισμού: 20 LAPTOP, 8 σταθερών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με αντίστοιχες οθόνες LED και «περιφερειακά»…

Για πλούσιο έργο συντήρησης και εξοπλισμού των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Δήμου Φυλής, κάνει λόγω ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (Ά Ε.Σ.Ε.), Γιάννης Κρεμύδας. Δίνει ξεκάθαρο στίγμα για τα πεπραγμένα και υπογραμμίζει τους άξονες πάνω στους οποίους προγραμματίζει και υλοποιεί η Σχολική Επιτροπή.

Του Φάνη Κυριόπουλου

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμύδα, ο κατάλογος των ενεργειών που υλοποιήθηκαν είναι αρκετά μακρύς και περιλαμβάνει εκτεταμένα έργα συντήρησης και ανακαίνισης των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονο τεχνολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Εμείς, ως Δημοτική Αρχή και με στόχο την συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας της σχολικής ζωής των μαθητών, κάναμε και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λείψει τίποτα από όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής. Σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έχουμε επιδοθεί σε έναν «αγώνα δρόμου» με επίκεντρο τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων και έτσι θα συνεχίσουμε, ούτως ώστε τα παιδιά μας να μην υστερούν σε τίποτα, τόσο από απόψεως αξιοπρεπών υποδομών όσο και από απόψεως υλικοτεχνικής και τεχνολογικής υποδομής, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα της σχολικής τους ζωής», αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Κρεμύδας.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην «καθημερινότητα» και τις συνεχείς ανάγκες που δημιουργούνται

«Η συντήρηση των σχολικών χώρων είναι ένα δύσκολο ζήτημα που απαιτεί εγρήγορση καθώς είναι συχνό φαινόμενο, να παρουσιάζονται βλάβες στις υποδομές – σε ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, σε πόρτες, παράθυρα, σε κλιματιστικά, τηλεφωνικά συστήματα κ.α., αλλά και στον εξοπλισμό – ηλεκτρονικοί υπολογιστές, laptop, φαξ, ψυγεία, φωτοτυπικά κ.τ.λ., – πράγματα τα οποία χρίζουν άμεσης παρέμβασης», σημειώνει ο κ. Κρεμύδας.

Σε ότι αφορά τους άξονες πάνω στους οποίους προγραμματίζει και υλοποιεί η Σχολική Επιτροπή, επισημαίνει:

«Έχοντας πολύ καλή γνώση των προβλημάτων και των αναγκών που έχουν τα σχολεία, μελετήσαμε σε όλο το εύρος το θέμα και καταστρώσαμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για να ανταποκρινόμαστε στοχευμένα, άμεσα και αποτελεσματικά. Βρισκόμαστε σε διαρκή «επικοινωνία» και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές καθώς και με τους Συλλόγους των σχολείων και με αποκλειστική μας ευθύνη διαχειριζόμαστε τις ανάγκες που δημιουργούνται και δίνουμε, καθημερινά, λύσεις».

«Το έργο μας είναι καταγεγραμμένο, πολύ καλά σχεδιασμένο και αποτελεσματικό σύμφωνα με τις δυνατότητες και τους πόρους που έχουμε στην διάθεσή μας», καταλήγει ο Πρόεδρος της Ά Ε.Σ.Ε., Γιάννης Κρεμύδας.

Πρόσφατες προμήθειες:

Ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής ειδικών εφαρμογών για το 2ο  Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων.

Επαγγελματικό φωτοτυπικό για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.

Υπερσύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα για το 5ο Δημοτικό.

Προμήθεια υγειονομικού υλικού για όλα τα σχολεία ευθύνης της Ά Ε.Σ.Ε.

Προμήθεια για τις Σχολικές μονάδες βάσει προγραμματισμού: 20 LAPTOP, 8 σταθερών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με αντίστοιχες οθόνες LED και «περιφερειακά»…

Προμήθεια σύγχρονου επαγγελματικού έγχρωμου φωτοτυπικού μηχανήματος για το Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής.

Η Πρωτοβάθμια Ε.Σ.Ε., πέρα από το έργο συντήρησης και εξοπλισμού των υπαρχόντων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Δήμου Φυλής, δίνει ιδιαίτερη σημασία στις ανάγκες που δημιουργούνται για περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, από την αύξηση του πληθυσμού, προγραμματίζει και αξιοποιεί πλήρως τις υφιστάμενες δυνατότητες:

Συμμετείχε ενεργά στην αποπεράτωση και τον πλήρη εξοπλισμό του 10ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων, ενώ εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση επέκτασης του προαυλίου χώρου και η προμήθεια τριών νέων αιθουσών βαρέως τύπου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ).
Το 11ο Δημοτικό Σχολείο είναι γεγονός, αφού υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο και μέσα στο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, ενώ παράλληλα «προχωρούν» οι διαδικασίες, από τον Δήμο, για το 8ο Δημοτικό, στην περιοχή «Ζωφριά», όπου αποζημιώθηκαν όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων όπου θα στεγαστεί το νέο σχολείο.
Η είδηση, όμως, που θα δημιουργήσει ένα νέο «status» στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, είναι η πρόθεση του κ. Κρεμύδα να εισηγηθεί, σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, την δημιουργία τεσσάρων νέων σχολικών, σύγχρονων συγκροτημάτων (2 δημοτικά & 2 νηπιαγωγεία) στην Δημοτική Ενότητα των Άνω Λιοσίων!

Να θυμίσουμε πως έργο κάθε σχολικής επιτροπής είναι η διαχείριση των πιστώσεων που της διατίθενται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των αντίστοιχων σχολείων (θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης, τηλεφώνου, αποχέτευσης, αγοράς αναλωσίμων υλικών κ.λπ.), η αμοιβή καθαριστριών, η εκτέλεση έργων για την επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων σχολείων και του κάθε είδους εξοπλισμού τους.

Εισηγείται, προς τις αντίστοιχες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τον εφοδιασμό από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων των αντίστοιχων σχολείων με έπιπλα και εξοπλιστικά είδη από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με βιβλία για τις αντίστοιχες σχολικές βιβλιοθήκες, η διαχείριση των εσόδων από την ενδεχόμενη εκμετάλλευση των σχολικών κυλικείων, καθώς και η λήψη κάθε άλλου μέτρου που κρίνεται αναγκαίο για τη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων…

Αυτό καταγράφει η «θεωρία», αλλά…

Το ζητούμενο, είναι να μηδενίζεται η «απόσταση» μεταξύ θεωρίας και πράξης, ειδικά όταν πρόκειται για έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός της εκπαίδευσης των παιδιών που είναι το μέλλον αυτού του τόπου και απ’ ότι φαίνεται ο Γιάννης Κρεμύδας «οδηγεί το τραίνο» πάνω σε «σταθερές ράγες» με απτά αποτελέσματα…

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.