Γιόρτασαν την μνήμη του Άη Γιάννη του Ρώσσου στην Ζωφριά

0
122

 

Καταγραφή 2

Γιορτάστηκε και φέτος, η μνήμη του Άη Γιάννη του Ρώσσου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή«Ζωφριά» του Δήμου Φυλής. Παρά το εργάσιμο της ημέρας, τόσο στον Εσπερινό της παραμονής όσο και ανήμερα, στη Λειτουργία και Παράκληση προς τον Άγιο, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στον χώρο και με κατάνυξη προσευχήθηκαν…

IMG_5552 (1)Το Ιερό Παρεκκλήσιο του Άη Γιάννη του Ρώσσου, βρίσκεται στη Νοτιοανατολική πλευρά του κήπου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς, ακριβώς δίπλα από το μικρό Ζωολογικό Κήπο του Ναού, μέσα στο πράσινο και τα λουλούδια.

Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος: Μεγάλος ευεργέτης της Ενορίας μας ο Δημήτρης Καμπόλης...
Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος: Μεγάλος ευεργέτης της Ενορίας μας ο Δημήτρης Καμπόλης…

Σύμφωνα με τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο «το Παρεκκλήσιο έθεσε τρόπον τινά υπό την «προστασία» του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Εσόδων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής, Δημήτρης Καμπόλης. Ο κ. Καμπόλης, ήδη από το 2014, αφ’ ενός, με την οικονομική του συνεισφορά και, αφετέρου, με παρέμβασή του προς τον προσωπικό του φίλο και μεγάλο ευεργέτη της Εκκλησίας, Εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, ανέλαβε την εξ ολοκλήρου αποπεράτωση του παρεκκλησίου, το οποίο αποτελεί πραγματικό στολίδι και κόσμημα όχι μόνο του Άη Γιώργη αλλά και όλης της Ζωφριάς».

Σημαντική και η παρουσία του ρωσόφωνου Ιερέα, Πατέρα Βασιλείου Μασλένκοβ ο οποίος έψαλε ύμνους στα ρωσικά.

Παρέστησαν, επίσης, κληρικοί από γειτονικές ενορίες, ο μεγάλος ευεργέτης της ενορίας κ. Δημήτριος Καμπόλης – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πατέρας Ιγνάτιος – ο οποίος προσέφερε ακόμα και γλυκά κεράσματα σε όλο το εκκλησίασμα.

Ο Αρχιμανδρίτης, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους εξήρε την μεγάλη προσφορά του κ. Καμπόλη που ως γνωστό εκτείνεται, πέρα από το παρεκκλήσιο και στην ολοκλήρωση της μεγάλης αίθουσας του παρακείμενου Πνευματικού Κέντρου η οποία πήρε και το όνομά του.

IMG_5559

Ο Πάτερ Ιγνάτιος ευχήθηκε ακόμα σύντομα «να αξιωθούμε να φιλοξενήσουμε και τον μεγάλο ευεργέτη Αθανάσιο Μαρτίνο εκφράζοντάς του τις θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή του στην ανέγερση του Παρεκκλησίου».

Στο τέλος του πανηγυρικού Εσπερινού, με κήρυγμα και Αρτοκλασία, του οποίου προέστη ο Παν. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου, Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, μοιράστηκαν εδέσματα (περί τις διακόσιες μερίδες), που οι κυρίες της ενορίας μαγείρεψαν με πολλή αγάπη.

FullSizeRender (2)

Κατά την Πανήγυρη, ο Αντιδήμαρχος Φυλής, Δημήτριος Καμπόλης, (φωτό) διαβεβαίωσε τον εφημέριο Πατέρα Ιγνάτιο ότι θα ευρίσκεται πάντοτε κοντά στην ενορία και τις αναφυόμενες ανάγκες της.

FullSizeRender (1)

Σχόλια Facebook