Γιώργος Κουτρουμάνης: Το ΙΚΑ Άνω Λιοσίων θα στελεχωθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων…

0
254
Το ΙΚΑ Άνω Λιοσίων

Σε ερώτηση του Θανάση Μπούρα, Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργού, ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα την ενίσχυση του ΙΚΑ Άνω Λιοσίων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων συντήρησης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το εν λόγω ΙΚΑ, ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Κουτρουμάνης απάντησε αναφέροντας τα εξής:

«Το τοπικό Ιατρείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Άνω Λιοσίων υπάγεται στη Τ.Μ.Υ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίων Αναργύρων και η στελέχωσή του με γιατρούς ειδικοτήτων γίνεται με απόφαση του Δ/ντη της Μονάδας, σύμφωνα με τις ανάγκες, τα αιτήματα των ασφαλισμένων και την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής σε συνάρτηση με τους δικαιούχους περίθαλψης. Επίσης, οι ασφαλισμένοι της περιοχής Άνω Λιοσίων δύναται να εξυπηρετούνται (με το σύστημα 184) από γιατρούς και άλλων ειδικοτήτων που υπηρετούν στη Τ.Μ.Υ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίων Αναργύρων.

Το Ίδρυμα γνωρίζοντας τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και μετά την εξασφάλιση της έγκρισης για συμβάσεις μίσθωσης έργου 12 μηνών με 1400 γιατρούς-οδοντίατρους, έχει προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Υγείας του Νομού Αττικής.

Ειδικότερα για τη Τ.Μ.Υ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίων Αναργύρων, σύντομα θα προβεί σε συνάψεις συμβάσεων μίσθωσης έργου 12 μηνών, με 1 Γυναικολόγο, 1 Ενδοκρινολόγο, 1 Καρδιολόγο, 1 Νευρολόγο, 1 Ψυχίατρο, 1 Ρευματολόγο, 1 Οδοντίατρο, 1 Ορθοπεδικό, 1 Ουρολόγο, 1 Οφθαλμίατρο, 3 Παθολόγους, 2 Παιδιάτρους, 1 Πνευμονολόγο, 1 Χειρούργο και 1 ΩΡΛ.

Ως εκ τούτου, μετά την ανάληψη υπηρεσίας των ανωτέρω γιατρών θα υπάρχει δυνατότητα να στελεχωθεί και το Τοπικό Ιατρείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Άνω Λιοσίων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στο Υγειονομικό Προσωπικό σας αναφέρουμε τα εξής: ο Υγειονομικός σταθμός Άνω Λιοσίων ανήκει στην Τ.Μ.Υ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίων Αναργύρων. Συνεπώς επανδρώνεται με προσωπικό από τους Αγίους Αναργύρους, όπου σύμφωνα με τον Οργανισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προβλέπονται συνολικά τριάντα (30) νοσηλευτές και υπηρετούν, αυτή τη στιγμή, δεκατέσσερις(14). Συγκεκριμένα, στην κατηγορία ΤΕ Νοσηλευτικής-Μαιευτικής προβλέπονται 18 και υπηρετούν 9 και στην κατηγορία ΔΕ Βοηθών-Νοσοκόμων προβλέπονται 12 και υπηρετούν 5.

Με σχετικό έγγραφό μας έχει ζητηθεί η έγκριση για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (292 άτομα) για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και συγκεκριμένα για τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής έχουν ζητηθεί πέντε (5) υγειονομικοί υπάλληλοι κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής-Μαιευτικής (ελλείψει αυτών ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων).

Σχετικά με τα προβλήματα συντήρησης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το εν λόγω ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και το οποίο βρίσκεται στις οδούς Τσακάλωφ και Μιχαήλ Βόδα στην περιοχή Άνω Λιοσίων… έχουν σχεδόν ξεπεραστεί. Υπολείπεται μόνο η επισκευή των χαλασμένων συσκευών κλιματισμού, η οποία έχει δρομολογηθεί για άμεση επίλυσή της».

Η αόριστη, στην ουσία, απάντηση (Ειδικότερα για τη Τ.Μ.Υ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίων Αναργύρων, σύντομα θα προβεί σε συνάψεις συμβάσεων μίσθωσης έργου…) του κ. Κουτρουμάνη, δεν φαίνεται να έπεισε τον κ. Μπούρα, όπως δεν φαίνεται να πείθει και τους πολίτες οι οποίοι βιώνουν καθημερινά, παρά τις ομολογουμένως συγκινητικές προσπάθειες των γιατρών, την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού… Σε δήλωσή του ο κ. Μπούρας αναφέρει:

«Το Υπουργείο, αντί να δίνει απάντηση που λύνει τα προβλήματα, μας δίνει απάντηση με στατιστικά στοιχεία. Μας γνωστοποιεί εκ νέου το πρόβλημα. Αυτό που ζητήθηκε από τους αρμόδιους είναι να δοθεί λύση.

Τα Άνω Λιόσια είναι μία πόλη με μεγάλη δυναμική και με πολλούς ασφαλισμένους, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση. Το κτίριο έχει φοβερά λειτουργικά προβλήματα, υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε ειδικότητες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα».

Τέλος, ο κ. Μπούρας τόνισε πως θα επανέλθει στο θέμα μέχρι την εξασφάλιση της αυτοτελούς στελέχωσης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΙΚΑ Άνω Λιοσίων, εφόσον αυτά παραμένουν, μετά και την διαβεβαίωση του Υπουργείου για τη δρομολόγησή τους»…

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.