Γιώργος Σμέρος: Απόφαση σταθμός η δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Ραφήνα

1
63

Σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα, σχετικά με την αξιοποίηση του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στην Ραφήνα και την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ο πρώην Δήμαρχος Παλλήνης και Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, αναφέρει:

«Θα ήθελα μέσα από αυτήν την επιστολή, πρώτα ως πολίτης και ύστερα ως περιφερειακός σύμβουλος της Ανατολικής Αττικής, να εκφράσω την μεγάλη ανακούφιση που αισθανόμαστε όλοι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προωθήσει από τον ερχόμενο Ιούλιο την μετατροπή του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών στην περιοχή της Ραφήνας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου αποτελώντας μία βασική παρακαταθήκη για την χρόνια διεκδίκηση μας σχετικά με την δημιουργία Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό για όλους μας, αφού θα μας δίνει την ευκαιρία να υποστηριζόμαστε από παροχή υπηρεσιών υγείας κοντά στις πόλεις μας ενώ παράλληλα θα αποφορτιστούν οι μονάδες υγείας του κέντρου.

Οι συντονισμένες κινήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την πολιτική πρωτοβουλία που επέδειξε η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι αρμόδιοι φορείς, έδειξαν ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του συνόλου των κατοίκων της περιοχής διευθετείται. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλλε καθοριστικά και αποφασιστικά ο νεοσύστατος Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με προτάσεις που υπέβαλλαν, τόσο το επιστημονικό του προσωπικό, όσο και ο πρόεδρος του Γεράσιμος Βουδούρης, διοικητής του ΟΑΕΕ.

Στις εκλογές του 2010 είχαμε εκφράσει ως παράταξη, την επιδίωξη μας να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τόσο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, αλλά και την δημιουργία νοσοκομειακής μονάδας που θα καλύπτει τους πολίτες της περιοχής. Αυτή την προγραμματική μας επιδίωξη, όχι μόνο δεν την αμελήσαμε ως πρώτη αιρετή περιφερειακή διοίκηση της Αττικής, αλλά αντίθετα την φέραμε στην κορυφή των προτεραιοτήτων της πολιτικής μας. Η συνεχής προσπάθεια, τόσο της διοίκησης της περιφέρειας όσο και του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού έφερε τα πρώτα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι, παράλληλα με την μετατροπή του ΠΝΑ σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες, για τη μελλοντική δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Σε αυτές τις οριακές στιγμές που περνάμε ως λαός χρέος μας είναι όχι μόνο να συμπεράνουμε τα προβλήματα αλλά να δίνουμε λύσεις. Ειδικά στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας, που οι όποιες περικοπές πρέπει να στοχεύουν στην υπέρβαση των χρόνιων καθυστερήσεων και των παγιωμένων προβλημάτων».

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΜΕΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
(πρ. Δήμαρχος Παλλήνης)

Σαλαμίνος 12 – Παλλήνη – Τ.Κ. 15351

Τηλ. Γραφ : 2106034800-900 – FAX : 2106034990 Κιν. : 6932294100

e-mail: gsmeros@hacsnet.gr – website: www.gsmeros.gr

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.