Γ. Κασιμάτης: Ανυπόστατες συμβάσεις τα Μνημόνια

0
70

Κάλλιστα η κυβέρνηση – ή οποιαδήποτε μελλοντική πολιτική ηγεσία της χώρας – μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση (Μνημόνιο Ι και ΙΙ), λόγω ακυρότητας για παράβαση κανόνων του αναγκαστικού δικαίου, ενώ μπορεί να προσφύγει και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνει σε συνέντεξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα», ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιος Κασιμάτης.

Ο γνωστός συνταγματολόγος πιστεύει ότι αυτό το έχει αντιληφθεί η πλειονότητα των Ελλήνων, γι’ αυτό και ο κόσμος ξεχύνεται κάθε μέρα στις πλατείες της χώρας και καλεί ουσιαστικά την κυβέρνηση να καταγγείλει –έστω και την ύστατη στιγμή– κάθε διεθνή σύμβαση και να προχωρήσει σε νέα διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.

Ο κ. Κασιμάτης προτείνει νέα διαπραγμάτευση από μηδενική βάση: «Η κυβέρνηση μπορεί να καταγγείλει κάθε διεθνή σύμβαση, λόγω ακυρότητας για παράβαση κανόνων του δημοσίου και του διεθνούς δικαίου».

«Ο ελληνικός λαός, αντιλαμβανόμενος ότι ζει κάτω από “σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας” και έχοντας στη συνείδησή του την εντολή της Δημοκρατίας, ξεχύνεται κάθε μέρα στις πλατείες της χώρας», σημειώνει ο καθηγητής και προσθέτε: «Ο πιο απεχθής όμως όρος της Δανειακής Σύμβασης είναι ο όρος παραίτησης της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της από τις ασυλίες εθνικής κυριαρχίας».

«Και το δεύτερο Μνημόνιο θα προστεθεί στις ανυπόστατες συμβάσεις και θα περιμένει τη σθεναρή πολιτική ηγεσία που θα τις καταγγείλει και θα πει: “Παράνομες και καταχρηστικές συμβάσεις δεν εκτελώ”», συνεχίζει.

Όλη η συνέντευξη του κ. Κασιμάτη στο Γιώργο Διονυσόπουλο, στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» στο τεύχος 89, που κυκλοφόρησε  την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.