Δήμος Αχαρνών: Αναδείχθηκε η γύμνια σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας!

0
71
2
Φωτό: «acharnorama press»

Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών

Σωκράτους 303, Αχαρναί, Τ.Κ. 13674, Τηλ. 6937 898200 Fax. 210 2440517

Α.Φ.Μ. 999900807 Αριθμός Πρωτοδικείου Αθηνών 1407-75

E-mail: sebaharnon@yahoo.gr – www.sebaharnon.tk

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Ε.Β.Α

Κοινοποίηση:

–         Βουλή των Ελλήνων

–         Κόμματα

–         Δήμος Αχαρνών

–         Δημοτικές Παρατάξεις

SEBA LOGO 608 (2)Αναδείχθηκε η γύμνια σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας 

Αθωράκιστη από αντιπλημμυρική προστασία, με ευθύνη της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών των τελευταίων δεκαετιών, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η πόλη μας , κατά τη διάρκεια των τελευταίων βροχοπτώσεων που αποδείχθηκαν  ιδιαίτερα καταστροφικές. Υπενθυμίζουμε ότι μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και στους δρόμους όπου δραστηριοποιούνται εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έπληξαν εκτεταμένες περιοχές της πόλης μας κατοικήσιμες και επαγγελματικές, ανέδειξαν ξανά τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.

Οι ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών είναι μεγάλες, όσον αφορά τις ελλείψεις και τα έργα που γίνονται με κριτήριο το κέρδος των μεγάλων κατασκευαστών και επιχειρηματικών ομίλων. Δελτία τύπου συμπάθειας και απονομή ευθυνών στους προηγούμενους δεν λύνουν το πρόβλημα που όλοι εμείς έχουμε χρυσοπληρώσει  με έμμεση και άμεση φορολογία και δημοτικά τέλη. Απεναντίας δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα για πολλοστή φορά.

Ο Σ.Ε.Β.Α. επισημαίνει ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας πρέπει να εξετάζεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τα νερά, που θα αφορά στην έρευνα, στην προστασία, τη χρήση ορθολογικής αξιοποίησης των βρόχινων νερών .

Στο πλαίσιο αυτό απαιτούμε να έρθει το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων και στο Δημοτικό Συμβούλιο πάνω στις προτάσεις μας για :

  • Σχεδιασμός με μακρόχρονο χρονικό ορίζοντα προβλέψεων.
  • Συνολική διαχείριση των υδρολογικών λεκανών, χειμάρρων και ρεμάτων.
  • Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής των αντίστοιχων έργων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιεράρχηση με επικαιροποιημένα υδρολογικά στοιχεία.
  • Ο περιβαντολλογικός σχεδιασμός να αποτελέσει ουσιαστική συνιστώσα στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Δέσμευση των απαιτούμενων αντίστοιχων κονδυλίων με σαφή καταγραφή τους στους προϋπολογισμούς του κράτους και τους δήμους .Άμεσα μέτρα , έργα , παρεμβάσεις που θα περιορίζου- αν δεν εξαλείφου- τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των όποιων πλημμυρικών φαινομένων.
  • Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα , κόντρα στις προβλέψεις του “Καλλικράτη” που θα έχει την ευθύνη για την λήψη, υλοποίηση και τον έλεγχο τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων.

Η Γενική Συνέλευση των μελλών του Σ.Ε.Β.Α.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.