Δήμος Αχαρνών: Αυτοκράτορας ο Γιάννης Κασσαβός-Χιλιάδες Ευρώ μισθοί για Αντιδημάρχους χωρίς… «αρμοδιότητες»…

0
151

10.000 ευρώ «κοστίζει» στους δημότες, κάθε υπογραφή του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού… Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, χωρίς να έχει υπογράψει έστω μια φορά, είναι εκεί και έχει λάβει 63.000 ευρώ, όλα αυτά τα χρόνια.

Επιστολή, έδωσε στην δημοσιότητα η Δημοτική Παράταξη «Για την Πόλη μας», χαρακτηρίζοντας «Αυτοκράτορα» τον Δήμαρχο Αχαρνών, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Γιάννης Κασσαβός ναι μεν έχει ορίσει αντιδημάρχους αλλά τους έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να υπογράφουν και να παίρνουν πρωτοβουλίες, ακόμα και για θέματα της αρμοδιότητάς τους, ενώ παράλληλα αμείβονται με χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον, αναδεικνύεται η καταγγελία της πρώην Αντιδημάρχου Ελένης Σαχσανίδη, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών, σύμφωνα με την οποία οι αντιδήμαρχοι «καταθέτουν σε άγνωστο ταμείο 150 ευρώ τα οποία κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται», όπως χαρακτηριστικά, η ίδια ανέφερε…

Δείτε ολόκληρη την επιστολή-καταγγελία:

«Γύρω από το Δημαρχείο, όλοι γνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, δεν εμπιστεύεται ούτε τη σκιά του στις συνεργασίες του. Θα ήταν ευτυχισμένος αν μπορούσε να είναι δήμαρχος μόνος του, αν δεν υπήρχε δημοτικό συμβούλιο και αν δεν χρειαζόταν να ορίζει αντιδημάρχους και Προέδρους.
Για καθαρούς λόγους εσωτερικής ισορροπίας, έχει ορίσει μέχρι σήμερα αντιδημάρχους χωρίς να τους έχει καμία εμπιστοσύνη και αυτό το δείχνει με πολλούς τρόπους.  Κυρίως το αποδεικνύει έχοντας αφαιρέσει τη δυνατότητα να υπογράφουν και να παίρνουν πρωτοβουλίες, για κάθε σοβαρό ζήτημα, ακόμα και αν είναι της αρμοδιότητάς τους.
Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε αντιδημάρχους που κατέχουν τυπικά τη θέση, πληρώνονται μηνιαία με μισθό που ξεπερνάει τα 1500 ευρώ και σύμφωνα με την καταγγελία της πρώην Αντιδημάρχου κ. Ελένης Σαχσανίδη, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέτουν σε άγνωστο ταμείο 150 ευρώ τα οποία κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται.
Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχουν Αντιδήμαρχοι που προσπάθησαν να προσφέρουν μέσα από τη θέση τους. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ξηλώθηκαν ή οδηγήθηκαν σε παραίτηση. Γιατί ο Δήμαρχος δεν ανέχεται κανείς να σηκώνει κεφάλι.
Για να μην έχετε απορίες γιατί τα λέμε όλα αυτά, αρκεί να πλοηγηθείτε στη Διαύγεια στη σελίδα του Δήμου Αχαρνών.
Για τους υπολογισμούς που κάναμε υπολογίσαμε ότι με μέσο μισθό Αντιδημάρχου για κάθε θέση 1.500 ευρώ, αντιστοιχούν από την αρχή της θητείας του κ. Κασσαβού περίπου 63.000 ευρώ σε κάθε θέση.
Στα σχεδόν 4 χρόνια του Γιάννη Κασσαβού οι Αντιδήμαρχοί του, υπέγραψαν:
Οι δύο αντιδήμαρχοι Διοίκησης σε αυτή τη θητεία υπέγραψαν συνολικά 23 φορές. Δηλαδή η κάθε υπογραφή τους κόστισε κάτι λιγότερο από 3.000 ευρώ!
Οι δυο αντιδήμαρχοι Οικονομικών σε 4 χρόνια υπέγραψαν 35 φορές! Δηλαδή κάθε υπογραφή κόστισε κάτι λιγότερο από 2.000 ευρώ!
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού έχει υπογράψει 6 ολόκληρες φορές. Δηλαδή Κάθε υπογραφή του κοστίζει 10.000 ευρώ!
Υπάρχουν όμως ακόμα καλύτερα. Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, χωρίς να έχει υπογράψει έστω μια φορά, είναι εκεί και έχει λάβει 63.000 ευρώ, όλα αυτά τα χρόνια.
Οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής τα ίδια και αυτοί. Καμία υπογραφή, 63.000 ευρώ.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων έχει υπογράψει περίπου 30 φορές, με κόστος 2.000 ευρώ ανά υπογραφή.
Φυσικά δε χρειάζεται να αναφερθεί τίποτα για τον Γενικό Γραμματέα Θανάση Κατσιγιάννη, ο οποίος πληρώνεται ως Γενικός Γραμματέας, αλλά ποτέ δεν άσκησε αυτά τα καθήκοντα.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Γ. Κασσαβός έχει υπογράψει 13.000 φορές όταν ο Δήμαρχος Αθηναίων σε 2 θητείες έχει υπογράψει 15.000 φορές.
Αυτό το δημοσίευμα γίνεται για έναν και μοναδικό λόγο. Αποδεικνύεται από τη Διαύγεια ότι η διοίκηση του Δήμου Αχαρνών είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Τα πάντα είναι ο Δήμαρχος, ο οποίος ως άλλος αυτοκράτωρ έχει συγκεντρώσει τις εξουσίες πάνω του, αφήνοντας στην άκρη ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν προσφέρει.
Εμείς δεν κατηγορούμε πρόσωπα. Όμως καταγγέλλουμε πρακτικές που έχουν μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για την πόλη μας και εξηγούν το πρωτοφανές χάλι στο οποίο αυτή βρίσκεται.
Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.