Δήμος Αχαρνών: Με αντιδημοκρατικές διαδικασίες η ψήφιση του προϋπολογισμού του Π.Κ.Θ.

0
31

Καταγγελία

Τα Πνευματικά ή Πολιτιστικά Κέντρα των Δήμων αποτελούν περιουσία του Δήμου και των δημοτών και είναι κυψέλες για πολιτιστική και μορφωτική ανάπτυξη της νεολαίας και των εργαζομένων…

Η πλειοψηφία του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών, με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 στερεί τις υλικές προϋποθέσεις για ανεμπόδιστη πρόσβαση του Αχαρναϊκού λαού στον Πολιτισμό.

Κατά την ψήφιση του παραβιάστηκε η βασική αρχή που διέπει αυτή τη διαδικασία.

Δηλαδή δεν δόθηκε χρόνος να ενημερωθούμε, να γνωρίσουμε το περιεχόμενο ώστε να κάνουμε προτάσεις για το πρόγραμμα του 2012, σύμφωνα με τις ανάγκες του Κέντρου.

Κάνοντας χρήση της πλειοψηφίας τους ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος αγνόησαν την ένσταση μου και καταργώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες κατεύθυναν το Δ.Σ να ψηφίσει.

Οι ευθύνες που βαρύνουν τον πρόεδρο αλλά και τα μέλη του Δ.Σ που πρόθυμα ψήφισαν, δεν αφορούν μόνο τη διαδικασία, αλλά και την ουσία και το περιεχόμενο του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, το 2011 εγκρίθηκαν 150.000 ευρώ και χρησιμοποιήθηκαν τα 10.000. Το 2012 εγκρίθηκαν 150.000 ευρώ και  το υπόλοιπο του 2011 πήγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αξιοσημείωτο  είναι ότι το εγκριθέν για το 2012 ποσόν είναι μόνο για να καλύψει τα χρέη του 2011!!!

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη μείωση κατά 50% της χρηματοδότησης των Δήμων που οι κυβερνήσεις των δύο τελευταίων χρόνων έχουν επιβάλει και την οποία αποδέχεται και προσαρμόζει στον προϋπολογισμό της η Δημοτική Αρχή, πειθαρχώντας στη πολιτική του μαύρου μετώπου της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου επισφράγισε αυτή τη πολιτική στερώντας από τον Αχαρναϊκό λαό και το δικαίωμα του στο πολιτισμό.

Το Δ.Σ αναλογιζόμενο τις ευθύνες του πρέπει να συνέλθει και να απαιτήσει έσοδα πάνω από 250.000 ευρώ (όπως προκύπτει και από το υπόλοιπο του 2011) για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες του.

Χρηστίνα Στύλιου

Μέλος Δ.Σ Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.