Δ. Αχαρνών – Ο φόβος της εγκληματικότητας και της βίας κυριεύει την Πόλη μας

0
44

Του Θανάση Δρακόπουλου

Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμπολιτών μας έχει προσωπική εμπειρία από την αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας στην Πόλη μας.  Όλοι πλέον νοιώθουμε το φόβο να μας κυριεύει, καθώς ζούμε σε γειτονιές από λίγο έως και εντελώς ανασφαλείς και αυτό δεν είναι καθόλου καλός οιωνός. Οι επιπτώσεις στη ζωή μας τείνουν να είναι βαριές και οι φοβικές στρεβλώσεις στην ανατροφή των παιδιών μας σοβαρότατες. Καλές είναι οι κοινωνικές αναλύσεις και οι ευαισθησίες, αλλά το κράτος και εν γένει ο Δήμος Αχαρνών έχει την υποχρέωση να περιφρουρεί και να προστατεύει την ζωή (και τον τρόπο ζωής) και την περιουσία των πολιτών του, συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των φιλήσυχων μεταναστών.

Όπως ξέρουμε, τα αίτια είναι πολλά και κάποια από αυτά οφείλονται στις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες, υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι που οδηγούν στη βία.

Ο πολίτης όμως, περιμένει να δει πράξεις και η «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» μπορεί!

Πρέπει να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για να μειωθεί η ανεργία, κυρίως των νέων ανθρώπων, να αυξηθεί το βιοτικό και το εκπαιδευτικό επίπεδο των πολιτών μας, να δοθούν ευκαιρίες στους νέους και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να αμβλυνθούν οι ανισότητες.

Για τους λόγους αυτούς, προτεραιότητά μας θα είναι, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία μιας Πόλης  πρότυπο, ώστε όλοι οι πολίτες να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Πράσινη Ανάπτυξη και Νέες Θέσεις Εργασίας

Οι επιστημονικές αποδείξεις ότι το κλίμα και το περιβάλλον αλλάζουν, πληθαίνουν καθημερινά.  Αυτό αργά ή γρήγορα θα απαιτήσει νέα μοντέλα και νέες τεχνολογίες ανάπτυξης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να υιοθετήσουμε το νέο πρότυπο ανάπτυξης για την Πόλη μας.  Η πράσινη ανάπτυξη είναι η μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση για τον τόπο  για τον άνθρωπο που σέβεται το περιβάλλον και την πόλη του.  (Σωστή διαχείριση απορριμμάτων, προστασία φυσικού περιβάλλοντος, ανακύκλωση χαρτιού, κατοικίες και κτίρια υψηλών προδιαγραφών μόνωσης, κλπ.).

Η εξοικονόμηση ενέργειας και η μετάβαση σε ένα πρότυπο που θα βασίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι εφικτές.  Η εφαρμογή του μοντέλου της πράσινης ανάπτυξης στην Πόλη μας, θα δημιουργήσει ειδικούς κλάδους ανάπτυξης στους τομείς της παραγωγής, των κατασκευών, των υπηρεσιών, της εκπαίδευσης και της έρευνας. Η «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» θέλει και μπορεί να το πράξει!

Άμεση προτεραιότητά μας είναι η στροφή προς την κατεύθυνση της Πράσινης Ανάπτυξης έτσι ώστε να πετύχουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας αλλά και για να έχουμε μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία για την Πόλη μας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ &ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Παράταξης Πολιτών «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» Του Παναγιώτη Γρηγοριάδη

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.