Δήμος Πεντέλης: Ημερίδα με θέμα το Νοσοκομείο Παίδων

0
49

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με θέμα: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Βιωσιμότητα-Λειτουργία-αναβάθμιση

Mετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, έγινε σήμερα Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης ημερίδα με θέμα «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης:  Βιωσιμότητα – Λειτουργία – Αναβάθμιση» με το συντονισμό του εθελοντή συμβούλου του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καζάκου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν:

-Εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας.

-Οι Δήμαρχοι: Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Πεύκης – Λυκόβρυσης και Παλλήνης –Γέρακα.

-Οι Αντιδήμαρχοι εκπρόσωποι των Δημάρχων: Αγ.Παρασκευής, Βριλησσίων, Κηφισιάς  και Μεταμόρφωσης.

-Εκπρόσωποι του Δήμου Βριλησσίων και Γαλατσίου.

-Το Προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, Πρόεδροι Συλλόγων-Φορέων της Αττικής, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και πλήθος κόσμου.

Στην ημερίδα αναδείχθηκαν:

α. Η σοβαρή ανησυχία των κατοίκων της Βορειοανατολικής πλευράς του Πεντελικού για τη συνεχώς φθίνουσα πορεία και απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

β. Η σύσσωμη αυτοδιοικητική στήριξη της αναγκαιότητας διατήρησης, βελτίωσης και ανάπτυξης της λειτουργίας του.

γ. Η ανάγκη αγωνιστικής ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα και σε όλες  τις μορφές για την υλοποίηση του σκοπού της ημερίδας.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα συμφώνησαν, κατ’ αρχάς, για άμεση έκδοση ψηφίσματος και δρομολόγηση αγωνιστικής διαδικασίας για την υλοποίηση του σκοπού της.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, δεσμεύτηκε κατ’ αρχάς, για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την ανάπτυξή του και άμεσα δεσμεύτηκε κατά τις εφημερίες να υπάρχει Παιδονευροχειρουργός για την απόλυτη αξιοποίηση της Μ.Ε.Θ (Μονάδας Εντατικής Θεραπείας).

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, κλείνοντας την ημερίδα, επανέλαβε την θέση που έθεσε με το άνοιγμά της, όπως παρακάτω:

«Απαιτούμε ένα Νοσοκομείο Παίδων ΑΥΤΟΝΟΜΟ – ΠΛΗΡΕΣ και ΑΥΤΑΡΚΕΣ σε όλες τις ειδικότητες με δυνατότητα διήμερης κατά εβδομάδα εφημερίας, για την εξυπηρέτηση της βόρειας και βορειοανατολικής πλευράς του Πεντελικού, για:

Την άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος υγείας του Παιδιού, των Δήμων της περιοχής.

Την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στο παιδί.

Την αποσυμφόρηση του κέντρου.

Σε αναμονή των αντιδράσεων του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του εκπροσώπου του Υπουργού και σε Αγωνιστική αναμονή με βάση τον πρώτο μας στόχο:

ΑΥΤΟΝΟΜΟ-ΠΛΗΡΕΣ-ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ Νοσοκομείο Παίδων στη βόρεια και βορειοανατολική πλευρά του Πεντελικού, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης…

 

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.