Δήμος Πεντέλης: Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε εθελοντές, εκπαιδευτικούς και δημότες

0
76

PROTES BOHTHIES

Μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, για την ασφάλεια των παιδιών στους χώρους εκπαίδευσης και άθλησης, πήρε σάρκα και οστά.

Διοργανώθηκε πρόγραμμα μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, σε συνεργασία με τον εθελοντή πτυχιούχο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο για το θέμα ιατρό κ. Κρασαδάκη Χρήστο, με σκοπό να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονεών & Κηδεμόνων, σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών.

Η πρώτη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.

Με προβολή βίντεο και πρακτική εκπαίδευση σε πρόπλασμα (κούκλα) ανά θεματική ενότητα (Καρδιοαναπνευστική ανακοπή,  Επιληπτική κρίση,  Αιμορραγία,  Αναπνευστική απόφραξη, Πνιγμονή)  ενημερώθηκαν οι εθελοντές για τις απαραίτητες και πολλές φορές σωτήριες πρώτες βοήθειες που απαιτούνται να προσφέρουν σε άτομα που κινδυνεύουν.

Το πρόγραμμα  των μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών, θα συνεχιστεί όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας αλλά και  σε γονείς και δημότες, λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξαν.

«Ο εθελοντισμός αναδεικνύεται τρίτος πυλώνας στον κοινωνικό βίο. Ένας πυλώνας, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις ενεργές δυνάμεις και δράσεις που αφιερώνονται στο πολύπλευρο κοινωνικό έργο που επιτελεί. Στο Δήμο Πεντέλης το γνωρίζουμε πολύ καλά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου…

(Πληροφορίες-συμμετοχές: αρμόδια υπάλληλος κα. Κρασαδάκη Γεωργία 2132050034)

 

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.