Δήμος Φυλής: Άρχισε ο «χορός» κινητοποιήσεων για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων

0
87

2

«Θερμό» κλίμα επικράτησε έξω από το κτίριο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) στο Ψυχικό, κατά την κατάθεση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες και κοινοπραξίες εταιρειών για τα εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια. Ο Δήμος Φυλής έχει καλέσει σε παλλαϊκή διαμαρτυρία για τη δημιουργία των δύο εργοστασίων στα όρια του Δήμου, ενώ ο Δήμαρχος, Δημήτρης Μπουραΐμης, προσφεύγει στο ΣτΕ και σε ευρωπαϊκά όργανα κατά της κατασκευής των εργοστασίων στα Άνω Λιόσια και Φυλή.

Fanis 450Του Φάνη Κυριόπουλου

Με πανό και συνθήματα κατά «παντός υπευθύνου» για την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, το «μήνυμα εστάλη» κατά τη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Δήμος, φορείς και κάτοικοι του Δήμου Φυλής, με τη συμπαράσταση της ΠΟΕ- ΟΤΑ και κάποιοι θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη πριν τα σκουπίδια και η οργή των δημοτών, τους… «πνίξουν»…

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο Πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμης Βαλασόπουλος και αντιπροσωπεία του Δήμου Φυλής ζήτησαν να μπουν στο κτίριο όπου γινόταν η δημοπράτηση, για να καταθέσουν «υπόμνημα» διαμαρτυρίας για την κατασκευή των δύο εργοστασίων στην περιοχή.

Τα ΜΑΤ τους απώθησαν και επικράτησε ένταση, που ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις, αφού μετά από διαβουλεύσεις και διαξιφισμούς, επετράπη στον Δήμαρχο και σε μια ολιγομελή αντιπροσωπεία να εισέλθουν τελικά στα Γραφεία του ΕΔΣΝΑ αλλά ωστόσο η κατάθεση φακέλων είχε… ολοκληρωθεί!

Καταγγελία στο ΣτΕ

13Σχετικά με τις μεθοδεύσεις κατασκευής εργοστασίων στο Δήμο Φυλής ο κ. Μπουραΐμης δήλωσε:

«Προσφύγαμε στο ΣτΕ για το θέμα του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια και το ίδιο θα κάνουμε και για το εργοστάσιο στη Φυλή. Δεν υπάρχει κανένα νομικό υπόβαθρο για τις επιλογές που γίνονται. Δεν υπάρχει συνολικό επιχειρησιακό σχέδιο που να αντιμετωπίζει την περιοχή μας εξετάζοντας την πρόσθετη επιβάρυνση που θα υποστεί. Είναι μια ρυπασμένη περιοχή. Δεν θα αφήσουμε να την αποτελειώσουν. Έχουμε ήδη τρία εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων και πολλούς ΧΥΤΑ και ζητάμε την απεμπλοκή της περιοχής από τη διαδικασία».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Φυλής τονίζει κατηγορηματικά πως η  συγκεκριμένη διαδικασία προχωρά χωρίς καν να έχουν γίνει απαλλοτριώσεις ενώ και ο χώρος που αφορά τα Άνω Λιόσια δεν ανήκει στο δημόσιο, αλλά ένα μέρος από αυτόν στο Δήμο Φυλής και ένα μέρος σε ιδιώτες. Υπενθυμίζει, δε, πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής έχει λάβει απόφαση με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στον προωθούμενο «αίολο» σχεδιασμό.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Αττικής, με Περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό και ο Ειδικός Σύνδεσμος, με Πρόεδρο τον κ. Σγουρό, που έχουν την ευθύνη για τους διαγωνισμούς, συνεχίζουν να προκαλούν και όπως υποστηρίζουν σε ανακοινώσεις τους «αν δεν γίνουν τα εργοστάσια η Ελλάδα θα πληρώσει βαρύ πρόστιμο για τις χωματερές»! (Τώρα το θυμηθήκανε;)…

Την ίδια ώρα, όμως, ολόκληρη η Δυτική Αττική τους στέλνει το μήνυμα «να φύγετε, να πάτε αλλού»!

Οι 7 προσφορές για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια:

  1. Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ – ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ
  2. Ένωση Προσώπων ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ – ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ – ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ
  3. Ένωση Προσώπων ΜΕΤΚΑ ΑΕ – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ
  4. Ένωση Εταιρειών J&P ΑΒΑΞ ΑΕ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ
  5. Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ ΑΕ
  6. Ένωση Εταιρειών ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT AE – ENVITEC AE
  7. Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ

Σημείωση: Οι 5 από τις 7 κοινοπραξίες είναι οι ίδιες που έχουν καταθέσει φακέλους και για άλλους διαγωνισμούς διαχείρισης απορριμμάτων…

3

4

5

6

7

8

9

10

"Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή" αποκάλεσε τον Γιάννη Σγουρό. ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Βαλασόπουλος
“Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή” αποκάλεσε τον Γιάννη Σγουρό. ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Βαλασόπουλος

12

14

1

 

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.