Δήμος Φυλής: Ανταλλαγή τεχνογνωσίας με το Ισραήλ για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ

0
86

2

Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ισραήλ για ανταλλαγή τεχνογνωσίας για θέματα που αφορούν τη Χωματερή, υπέγραψε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Η υπογραφή πρωτοκόλλου ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε θέματα αποκατάστασης χώρων εναπόθεσης των απορριμμάτων, μεταξύ του Δήμου Φυλής και του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων του Τελ Αβιβ, αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της Ημερίδας «Η Φυλή γυρίζει σελίδα».

Την ημερίδα διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής, 4 Νοεμβρίου 2016 ο Δήμος Φυλής.

1

Το πρωτόκολλο συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Αντιδήμαρχος του Τελ Αβίβ και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων ΝτορόνΣαπίρ.

3

Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στο Δήμαρχο Φυλής και στα μέλη της Ισραηλινής Αντιπροσωπείας.

4

5Την άμεση προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με αντικείμενο την αποκατάσταση και την ανάδειξη ενός νέου εδαφικού αναγλύφου στη Χωματερή, εξήγγειλε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφίσει ομόφωνα την πρότασή του.

6

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας «Η Φυλή γυρίζει σελίδα» με θέμα την παρουσίαση της αποκατάστασης της Χωματερής HIRIYA του Τελ Αβιβ, αλλά και διαλέξεων καθηγητών Ελληνικών ΑΕΙ, για τις παραμέτρους του προγράμματος αποκατάστασης ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η «υπόθεση σκουπίδια» τελειώνει για την περιοχή.

Εκφράζοντας τη βούληση τη δική του και του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά, όπως είπε, και της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε ότι το τρίπτυχο Χωματερή-σκουπίδια-Φυλή αποσυνδέεται από την περιοχή, η οποία πρέπει να συνδέσει το μέλλον της με ένα υπερτοπικό Πάρκο αναψυχής.

Κλείνοντας κάλεσε στο βήμα τον εντεταλμένο για τα μεγάλα έργα, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και πολιτικό μηχανικό Σάββα Σάββα, (φωτό) ο οποίος τόνισε ότι η διοργάνωση της Ημερίδας αποτελεί την αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας με κατάληξη το όνειρο των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία Πάρκου στη Χωματερή.

7

Τέλος, χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου απηύθυνε στην Ημερίδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.

8
9

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: https://youtu.be/4OqsaBHKw2s

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.