Δήμος Φυλής: Νέος βρεφονηπιακός Σταθμός στην «Δροσούπολη»

0
71
Ρένα Δούρου – Χρήστος Παππούς

Ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 3 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής, για την ανέγερση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή «Δροσούπολη», στα Άνω Λιόσια. Την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ υπέγραψε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Μετά την ανέγερση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή «Ζωφριά», και της δρομολόγησης των Παιδικών Σταθμών στις Δημοτικές Ενότητες Ζεφυρίου και Φυλής, ένας ακόμα Βρεφονηπιακός Σταθμός πρόκειται να ανεγερθεί στα Άνω Λιόσια στην περιοχή «Δροσούπολη».

Το έργο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας» του Ε.Π. «Αττική» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η σχετική μελέτη που υπέβαλε ο Δήμος Φυλής εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Αττικής, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ όλων των μελετών που είχαν κατατεθεί (9,27 έναντι 8,07- 6,80 και 6,51).

Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο, δυναμικότητας 120 παιδιών (24 βρεφών – 66 νηπίων – 30 νηπίων με αναπηρία), με επιφάνεια 1.240,77 τ.μ. και επιφάνεια ημιυπαίθριων χώρων 248,15 τ.μ. Το κτίριο, χάρη στον προσανατολισμό του, αλλά και στο γεγονός ότι θα κατασκευαστεί σε σχήμα «Π», με τις πλευρές του «Π» κάθετες στην οδό Εγνατίας, διαθέτει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, δηλαδή θερμικό κέρδος τους κρύους μήνες και φυσικό δροσισμό τους θερμούς μήνες.

«Η προτεινόμενη Πράξη αφορά στην ανέγερση κτιρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού ολοκληρωμένης Φροντίδας (ΒΣΟΦ) 120 παιδιών ( 24 ΒΡΕΦΩΝ – 66 ΝΗΠΙΩΝ – 30 ΝΗΠΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ) που θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής στο Ο.Τ. Κ235Α εμβαδού 1.549,69 τ.μ., στην διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Πέλλας, απέναντι από την πλατεία Πέλλας. Τα μεγέθη, η διάταξη των χώρων και η χωροθέτηση των λειτουργιών είναι βασισμένες στο ΠΔ 99/ΦΕΚ 141Α /28 Σεπτεμβρίου 2017…
Το κτίριο του πρότυπου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού έχει καθαρή επιφάνεια υπογείου 657,28 μ2, καθαρή επιφάνεια ισογείου 591,47 μ2, καθαρή επιφάνεια Α’ ορόφου 305,56 μ2 και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (δαπεδοστρώσεις, φυτεύσεις, περίφραξη κλπ)…», αναφέρεται, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην απόφαση.

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Χρήστος Παππούς, μετά το αίσιο τέλος μιας προσπάθειας που κράτησε πάνω από ένα έτος, με στόχο την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ…

 «Τέλος καλό, όλα καλά… Δικαιώθηκαν οι κόποι μας για την επίτευξη της κατασκευής του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Άνω Λιόσια με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Η Απόφαση της Περιφέρειας δικαιώνει τους κόπους μας», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Παππούς, όπως πάντα, δεν… παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους συνεργάτες του:

«Ευχαριστώ τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους συνεργάτες μου, που ανταποκρίθηκαν, για ακόμα μια φορά, στις απαιτήσεις ενός δύσκολου εγχειρήματος, όπως είναι η χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δρομολογήσαμε, στην παρούσα δημοτική περίοδο, την κατασκευή νέων Παιδικών Σταθμών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Ήταν και αυτό ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μου για ένα σημαντικό έργο, εντελώς απαραίτητο, για τους δημότες μας, σε μια δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Άνω Λιόσια και των αντίστοιχων σε Ζεφύρι και Φυλή, φτάνουμε πολύ κοντά στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να μην μένει εκτός Παιδικών Σταθμών ούτε ένα παιδί στο Δήμο Φυλής».

Ο Χρήστος Παππούς, είχε και κάτι ακόμα να πει:

«Δοθείσης ευκαιρίας, θέλω να πω και κάτι ακόμα που έχω αναφέρει κατά κόρον και στα Δημοτικά Συμβούλια. Τίποτα δεν έρχεται ως μάννα εξ ουρανού. Κανείς δεν σου χαρίζει οτιδήποτε, κανείς δεν ασχολείται με το τι εσύ θέλεις για τους δημότες, κανείς δεν θ’ ασχοληθεί με τις ανάγκες σου… Εάν δεν τρέξεις, εάν δεν κτυπήσεις πόρτες, εάν δεν ζητήσεις και τελικά εάν δεν απαιτήσεις, τίποτα δεν θα έρθει από μόνο του… Με την διαρκή παρουσία σου και επιμονή διεκδικείς και επιβραβεύεσαι, με ότι αυτό συνεπάγεται…», τόνισε, με νόημα, ο Δήμαρχος.

Δείτε όλη την απόφαση ΕΔΩ

ή εδώ: ΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ-Ω5ΣΚ7Λ7-9ΡΧ

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.