Δήμος Φυλής: Πρόγραμμα Λογοθεραπείας & αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών

0
123

Με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των παιδιών για την ομαλή μετάβασή τους από τους Παιδικούς Σταθμούς στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης, συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά την υλοποίηση ενός Προγράμματος Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών– Λογοθεραπείας.

Το Πρόγραμμα Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών – Λογοθεραπείας έχει σκοπό να θωρακίσει μαθησιακά τα παιδιά που φεύγουν από τους Παιδικούς Σταθμούς και  θα πραγματοποιηθεί με την εποπτεία της λογοθεραπεύτριας κας Σαραντοπούλου Κωνσταντίνας στα παιδιά των προνηπιακών τμημάτων (έτος γέννησης 2013).

Η έγκαιρη ανίχνευση πιθανών μαθησιακών δυσκολιών είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω μαθητική ζωή του παιδιού κι οι γονείς είναι σημαντικό να ενημερωθούν υπεύθυνα για τη σχολική ετοιμότητα των παιδιών τους.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα κι οι γονείς που επιθυμούν την Αξιολόγηση του παιδιού τους, θα υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Λογοθεραπεία…

Έχει παρατηρηθεί ότι πολλά παιδιά παρουσιάζουν προβλήματα στο λόγο, τη φωνή, την ομιλία, την επικοινωνία, τη μάσηση – κατάποση, παράγοντες που ενισχύουν την ανάγκη για λογοθεραπεία.

Συγκεκριμένα:

Καθυστέρηση στο λόγο

Διαταραχές του λόγου (διαταραχή στο περιεχόμενο του λόγου / σημασιολογία, στη μορφή του λόγου / φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη, στη χρήση του λόγου- πραγματολογία και μαθησιακές δυσκολίες)
Αρθρωτικές δυσκολίες (προβλήματα άρθρωσης, δυσπραξία, απραξία, δυσαρθρία)

Δυσλεξία

Διαταραχές στη ροή της ομιλίας (τραυλισμός, ταχυλαλία)
Βαρηκοΐα ή κώφωση (χρήστες νοηματικής, χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας, άτομα με κοχλιακά εμφυτεύματα)
Νευρολογικές διαταραχές: (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλική παράλυση, κ.ά.)
Ιδιαιτερότητες λόγου / ομιλίας (προερχόμενες από δίγλωσσα περιβάλλοντα)

Οι έμπειροι λογοθεραπευτές μας ασχολούνται με την πρόληψη, την αξιολόγηση, τη διάγνωση και τη θεραπευτική παρέμβαση αυτών των διαταραχών. Η έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπισή αυτών των προβλημάτων είναι απαραίτητη για την προσωπική και ακαδημαϊκή επιτυχία των παιδιών.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.