Δελτίο Τύπου της Ομάδας Γυναικών Αχαρνών της ΟΓΕ

0
33

Η Ομάδα Γυναικών Αχαρνών της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες εργάτριες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να συμβάλλουν αποφασιστικά στη λαϊκή αντεπίθεση, να μπουν στο δρόμο του αγώνα.

Για το λόγο αυτό οργανώνει συζήτηση τη Δευτέρα 24 Γενάρη και ώρα 19:00, στο συνδικάτο Οικοδόμων, Δεκελείας 42.

Μας κήρυξαν πόλεμο, η Ε.Ε., η Κυβέρνηση, η Ν.Δ., το ΛΑΟΣ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου με συμμάχους τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Μπροστά στην κρίση του καπιταλισμού βρήκαν την ευκαιρία και τους τρόπους να επιταχύνουν τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα (προαποφασισμένα στην Ε.Ε. και με τη συμμετοχή τους), μέτρα μόνιμα που θα υποθηκεύσουν όχι μόνο τη δική μας ζωή αλλά και τη ζωή των παιδιών μας.
Από τα πρώτα θύματα αυτής της αντεργατικής-αντιλαϊκής επέλασης είναι οι γυναίκες και η νεολαία της λαϊκής οικογένειας.

Μας έχουν κηρύξει πόλεμο απαιτώντας συναίνεση και υποταγή έτσι ώστε να παραδώσουμε κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αιματηρούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα, κατακτήσεις που πάντα ήταν πίσω από τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής οικογένειας, να αποποιηθούμε όχι μόνο τις σύγχρονες αλλά και τις βασικές λαϊκές μας ανάγκες.
Έχουν στήσει το απαιτούμενο σκηνικό της κατατρομοκράτησης των εργαζομένων για την οικονομική κρίση που αυτοί προκάλεσαν, για τα «άδεια» ταμεία, που οι ίδιοι άδειασαν, για τα χρέη που αυτοί δημιούργησαν, μπουκώνοντας τους κεφαλαιοκράτες με χρήμα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, την εκμετάλλευση και τη διπλή καταπίεση των γυναικών.

Η συντονισμένη δράση από τα ταξικά συνδικάτα και τους αγωνιστικούς μαζικούς φορείς είναι ο μόνος δρόμος που θα φέρει αποτελέσματα ενάντια στα νέα μέτρα, για την ακύρωση των αντιασφαλιστικών-αντεργατικών νόμων, για το φρενάρισμα και την αποτροπή των απολύσεων, για την υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων εργασίας, για το δικαίωμα στην αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, για τις θετικές διακρίσεις υπέρ των εργαζομένων γυναικών που οδηγούν στην ανακούφιση από τα πολλαπλά βάρη, για την έμπρακτη αναγνώριση από το κράτος της κοινωνικής αξίας της μητρότητας.

Οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας να συμπαραταχθούμε στον κοινό και συντονισμένο αγώνα, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που επιτάσσει η ανισότιμη θέση μας, η βάρβαρη επίθεση που μας εξαπέλυσαν οι εκμεταλλευτές στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας.

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.