Δημήτρης Μπουραΐμης: Είναι ώρα να τελειώνουμε με το παρελθόν

1
122

IMG_0879

«Είναι ώρα να τελειώνουμε με το παρελθόν και να διώξουμε το δίδυμο Καμπόλη – Παππού που χρεοκόπησε τον Δήμο και κατέστρεψε τον τόπο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος του Δήμου Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, στην πανηγυρική ομιλία του στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φυλής.

FANIS NEW 500Του Φάνη Κυριόπουλου

Μιλώντας σ’ ένα ενθουσιώδες κοινό που κατέκλυσε την Πλατεία Δημαρχείου στη Χασιά, ο κ. Μπουραΐμης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των Χρήστου Παππού και Δημήτρη Καμπόλη λέγοντας ότι «εμείς δεν είμαστε τυχαία απέναντι στην προηγούμενη διοίκηση. Δεν είναι τυχαίο που αναφερόμαστε σε τρόικες και σε δίδυμα. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτούς που είναι απέναντι στην ανάπτυξη του τόπου. Είμαστε απέναντι γιατί εμείς θέλουμε να τελειώσουμε με το παρελθόν και να νικήσουμε το θηρίο της διαπλοκής. Γιατί εμείς πιστεύουμε στο κράτος και όχι στο παρακράτος».

Ο κ. Μπουραΐμης έκανε λόγο για την πορεία του Δήμου στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν: «Ο λαός μας λέει την παροιμία: Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται. Η φουρτούνα ήρθε και ήταν η απόλυτη καταιγίδα. Βρεθήκαμε σε μια χρεοκοπημένη χώρα, με έναν χρεοκοπημένο δήμο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η ύπαρξή του.

Πέρασαν 1.277 ημέρες απ’ όταν αναλάβαμε την ευθύνη του νέου Δήμου. Πέρασαν 1.277 νύχτες που δεν μπορέσαμε ούτε μια φορά να κοιμηθούμε ήρεμοι, χωρίς έγνοιες, χωρίς αγωνίες. Κοιμόμαστε και ξυπνούσαμε με την αγωνία αν θα βρεθούν τα λεφτά, αν θα προλάβουμε τις προμήθειες, αν θα αποτρέψουμε τις απολύσεις, αν θα κρατήσουμε ζωντανές τις κοινωνικές υπηρεσίες, αν θα είμαστε δίπλα σε κάθε δημότη…

Ψάχναμε 1.000 τρόπους ώστε κανένας δημότης μας να μην πεινάσει, να μην κρυώσει, να μην μείνει χωρίς ρεύμα. Όλον αυτόν τον καιρό μόνο μία σκέψη είχαμε και δεν ήταν άλλο από το να βγούμε από αυτήν την καταιγίδα, όλοι μαζί, γιατί όλοι μαζί είμαστε στο ίδιο καράβι.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, ο Δήμαρχος, αφού χαρακτήρισε βασικό εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής, το ΒΙΟΠΑ, επεσήμανε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της διοίκησής του είναι ότι σε μια εποχή που η ανεργία είναι στο 30% εξαιτίας των απολύσεων, ο Δήμος πέτυχε να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος και δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται ν’ απολυθεί κανένας και στο μέλλον.

«Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι τραγικοί τύποι οι οποίοι επανήλθαν από το παρελθόν λένε ότι δήθεν ήρθαν να υπερασπίσουν αυτούς που δήθεν κινδυνεύουν. Κανείς δεν κινδυνεύει και κανείς δεν θα απολυθεί», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Ο Δήμος έχει αποκτήσει μια συνετή και σωστή διαχείριση και έρχεται η ώρα να υλοποιήσουμε συγκεκριμένα προγράμματα και αναπτυξιακές πολιτικές μέσα από τις οποίες, πολλοί συμπολίτες μας θα βρουν δουλειά.

Δεν υπόσχομαι και δεν υποσχόμαστε μαζικές προσλήψεις γιατί το ψέμα είναι γλυκό όταν το λες, αλλά σε καταπίνει όταν διαφανεί. Λέω όμως καθαρά ότι όσο ο Δήμος συνεχίζει την σημερινή του πορεία και όσο το καράβι μένει σταθερό στην πορεία που χαράξαμε, τόσο θα αυξάνει η δυνατότητα να δώσουμε δουλειά σε όσους την έχουν ανάγκη.

Πιστεύουμε στην τοπική απασχόληση και στόχος μας είναι οι μόνιμες δουλειές, με καθαρά μεροκάματα που θα προσφέρει ο Δήμος με βάση την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του πολιτισμού μας ούτως ώστε να δημιουργηθεί τοπική ανάπτυξη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μπουραΐμης τόνισε: «Έχω πει σε όλη την περίοδο, όχι μόνο του προεκλογικού αγώνα, ότι η πολιτική μας θα γίνεται με βάση την αλήθεια για να μην υπάρχει σκιά μεταξύ μας και γι’ αυτό σας έχουμε δώσει τη δυνατότητα να μας ελέγχετε για να πορευτούμε μαζί με αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Και εδώ θα πρέπει να πούμε ακόμα μια αλήθεια: Η διοίκηση Παππού – Καμπόλη, της περασμένης τετραετίας, έδιωξε τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έφερε ποτέ στην περιοχή η διοίκηση του Νίκου Παπαδήμα. Το γήπεδο της ΑΕΚ. Αυτό το λέω γιατί υπάρχει μία συνήθεια να ξεχνάμε. Μια ιδιωτική επένδυση που θα δημιουργούσε έναν ολόκληρο οικονομικό κύκλο στην περιοχή και πολλαπλές θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία, αλλά και θα άλλαζε μια για πάντα το τοπόσημο της πόλης. Αυτό που φτιάχνει ο Μελισανίδης στη Φιλαδέλφεια θα γινόταν στα Άνω Λιόσια και το έδιωξε η διοίκηση Παππού – Καμπόλη».

Ο Δήμαρχος δεν άφησε ασχολίαστα όλα αυτά που κάποιοι του καταλόγιζαν για τις περιβόητες λίστες «Λαγκάρντ» και Νικολούδη: «Θα σας πω ακόμα μια άλλη αλήθεια, επειδή όλοι γνωριζόμαστε, αλλά και επειδή υποψιαζόμαστε και επειδή δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές ανάμεσά μας. Κάποια παπαγαλάκια του συγκεκριμένου διδύμου διέδιδαν δεξιά και αριστερά ότι το όνομά μου περιλαμβανόταν σε οποιαδήποτε λίστα υπήρχε. Ήταν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής που συνεχίζουν το ίδιο έργο και είναι πραγματικά αξιολύπητες προσωπικότητες.

Γνωρίζοντας τις ωμές παρεμβάσεις που γίνονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλές φορές επέλεξα να μην εμφανίζομαι στο δημαρχείο Άνω Λιοσίων, γιατί δεν ήθελα να δώσω λαβή σ’ αυτούς τους ανθρώπους που απαξιώνουν τον τόπο. Γιατί αν ένας δήμαρχος συλλαμβανόταν, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, τότε χάνει μόνο ο τόπος. Ο κίνδυνος της σύλληψης ο οποίος έχει περάσει, ήταν λόγω των τεράστιων χρεών που άφησε η διοίκηση Παππού – Καμπόλη στο Δήμο Άνω Λιοσίων. Βέβαια η συμμορία έχει καταπέσει, αλλά τα παπαγαλάκια συνεχίζουν».

Αναφορικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ ανέφερε: «Σήμερα έχω τη χαρά να σας πω ότι ο δήμος μας είναι έτοιμος. Έχει τους μηχανισμούς ν’ απορροφήσει όλα τα χρήματα που του αναλογούν από το ΕΣΠΑ. Να σημειώσουμε εδώ ότι στην επόμενη πενταετία σχεδόν το σύνολο των χρημάτων που θα διαχειριστούν οι δήμοι θα είναι από το ΕΣΠΑ».

Για τα έργα και την επόμενη μέρα του Δήμου υπογράμμισε: «Είναι πολλά ακόμα αυτά που μπορώ να πω για τους παιδικούς σταθμούς που φτιάξαμε και φτιάχνουμε, τη συνεργασία με την εκκλησία, τα αντιπλημμυρικά έργα που προχωράνε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, για τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής, αθλητισμού και μουσικής παιδείας».

Κλείνοντας την ομιλία του, χαρακτήρισε κρίσιμα θέματα για τον Δήμο την εγκληματικότητα και το θέμα των τσιγγάνων, για τα οποία είπε:

«Θέλω να σας επισημάνω ακόμα δύο κρίσιμα θέματα για τον Δήμο. Το πρώτο είναι η εγκληματικότητα η οποία δεν είναι ευθύνη του Δήμου αλλά μετά την εντολή που θα μας δώσετε θα διαπραγματευτούμε με το κράτος ένα διαφορετικό μοντέλο αστυνόμευσης. Είναι κάτι που έχει γίνει μερικώς αποδεκτό ήδη από το κράτος.

Δεύτερον: θα διευρύνουμε τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής. Δηλαδή θέματα όπως επαρκής φωτισμός και περιπολίες για τη φύλαξη συγκεκριμένων στόχων από ιδιωτικές εταιρίες. Κάμερες, συναγερμούς σε όλα τα δημοτικά κτίρια ακόμα και στον περιβάλλοντα χώρο. Το μήνυμα είναι σαφές: Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα».

«Οι τσιγγάνοι δεν είναι κάτι μακρινό. Μιλάμε κάθε μέρα με τους τσιγγάνους, τους θεωρούμε ισότιμους Έλληνες πολίτες και απαιτούμε να φέρονται ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι επιπλέον θα πρέπει να εκπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος.

Τα παιδιά των τσιγγάνων να τελειώνουν την Γ΄ Λυκείου και όχι μόνο την Γ΄ Γυμνασίου και με τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης και της εκκλησίας μπορούμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε ο Δημήτρης Μπουραΐμης.

IMG_0836

IMG_0839

IMG_0842

IMG_0847

IMG_0848

IMG_0849

IMG_0866

IMG_0887

Σχόλια Facebook

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μετά ακουγοντουσαν κατι φωνές και σπαςιματα απο το Δημαρχείο Φυλης.
    Μάλλον επευφημούσαν την μεγαλειώδη συγκέντρωση ε;; Βάλε και καμία φωτογραφια απο τον δρόμο που είχε κλείσει….!!!!! ” ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ” Thomas Szasz

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.