Δημήτρης Στεργίου: Όχι στα τελεσίγραφα Λοβέρδου

0
39

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη για το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, για τη δημιουργία 3 μονάδων διανομής μεθαδόνης εντός του  οικιστικού ιστού του Δήμου Πεντέλης, με αποκορύφωμα την  χωροθέτηση μίας εκ των τριών μονάδων στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Του Φάνη Κυριόπουλου

Φαίνεται πως η άγνοια του Υπουργού, για τον οικιστικό ιστό της Πεντέλης, φτάνει σε τέτοιο βαθμό που να μη γνωρίζει πως το 414 Σ.Ν.Ε.Ν. «εφάπτεται» με τον οικισμό «Γκορτζέζα», τον πιο παραδοσιακό οικισμό του Δήμου και η απόφασή του αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής και όχι μόνο…

Δεν εξηγείται διαφορετικά, μια τέτοια απόφαση, εκτός και αν ο Υπουργός θεωρεί ότι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου χρίζουν «θεραπείας», οπότε θα πρέπει να βρει χώρο και για μια τέταρτη μονάδα…

Επιστολή Στεργίου σε Λοβέρδο

Παρά τις αποφάσεις – ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης με επιστολή του προς τον Υπουργό διαμαρτύρεται έντονα , για τη χωροθέτηση της μονάδος στο Νοσοκομείο 414 Σ.Ν.Ε.Ν.

Ο κ. Στεργίου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«…Συγκεκριμένα η επιτροπή του Στρατού, από όλη τη τεράστια  έκταση του Νοσοκομείου, επέλεξε ως κατάλληλο χώρο μονάδος για τη διανομή μεθαδόνης, χώρο ο οποίος  ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ με την Γκορτζέζα πατροπαράδοτο οικισμό της Πεντέλης, με αποτέλεσμα  να ξεσηκωθούν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Σημειωτέων ότι,  στο 414  Σ.Ν.Ε.Ν. υπάρχει σύγχρονο κτίριο αποκατάστασης υγείας το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο για  πολλά χρόνια .

Και ρωτάμε τον Υπουργό: Με τα στοιχεία που διαθέτει γνωρίζει ότι είναι τόσοι πολλοί οι κάτοικοι «ασθενείς από ναρκωτικά» της Πεντέλης; Η εκστρατεία της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών αρχίζει και τελειώνει στη Πεντέλη»;

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.