Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

0
36

Πέρασαν σχεδόν 8 χρόνια από τον Ιούνιο του 2004 όταν το Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Δήμου Ωρωπίων όρισε με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Λιμενικής Επιτροπής σε μια προσπάθεια να περιέλθει η αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού στο Δήμο Ωρωπίων.

Η προσπάθεια αυτή τότε δεν καρποφόρησε διότι «κόλλησε» σε τερτίπια κάποιων οι οποίοι, χάνοντας την ουσία (να περιέλθει δηλαδή το Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού στο Δήμο), δημιούργησαν τεχνητά προβλήματα με συνέπεια να παραμένει η υπάρχουσα κατάσταση.

Έτσι τώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού με απόφασή του όρισε Δημοτική Λιμενική Επιτροπή και «το Βατικανό ενσωματώνεται στη Ρώμη». Μια επιθυμία όλων των παλαιότερων δημοτικών αρχών, αλλά και των δημοτών, γίνεται πραγματικότητα.

Οι αιρετοί πλέον πολίτες αυτού του τόπου, και όχι οι εκάστοτε κομματικοί φίλοι, θα μπορούν να αποφασίζουν για την παραλιακή ζώνη της πόλης η οποία, με τις κατάλληλες κινήσεις, θα μπορούσε να φέρει ανάκαμψη στους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και στην πόλη συνολικά.

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι περισσότερες διοικήσεις του Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για να προσφέρουν. Τα μέσα όμως, όπως και οι δυνατότητες, ήταν περιορισμένα λόγω έλλειψης των απαραίτητων πόρων – ένας ακόμη λόγος για τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου – γεγονός το οποίο οδήγησε σε στασιμότητα της ανάπτυξης στο χώρο ελέγχου του Λιμενικού Ταμείου και σε μαρασμό των επαγγελματιών της παραλιακής ζώνης και όχι μόνο.

Η Δυναμική Πολιτεία εκφράζει την πεποίθησή της ότι με την ενσωμάτωση του Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού στο Δήμο και τη δημιουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν μεγάλες αλλαγές στην παραλιακή ζώνη, από τον Κάλαμο ως το Μαρκόπουλο και από το Μαρκόπουλο ως τα Νέα Παλάτια, τη Σκάλα Ωρωπού και το Χαλκούτσι.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η αντιμετώπιση της έλλειψης χώρων στάθμευσης, της έλλειψης ελεύθερων χώρων για τους πεζούς, των χώρων πράσινου και αναψυχής, παιδικών χαρών, πεζοδρομίων και , γιατί όχι, ποδηλατόδρομων.

Επίσης, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η βοήθεια του Δήμου προς τους επαγγελματίες της περιοχής – οι οποίοι πλήττονται από την κρίση και από τις λάθος επιλογές του παρελθόντος – αναβαθμίζοντας τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται και παράλληλα μειώνοντας αισθητά τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους βοηθώντας τους έτσι να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δύσκολης εποχής που ζούμε.

Ας μην κοιτάμε λοιπόν το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Πίστη της Δυναμικής Πολιτείας είναι ότι η ενσωμάτωση του Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού στο Δήμο Ωρωπού, έστω και με καθυστέρηση 8 χρόνων, είναι προς τη θετική κατεύθυνση αρκεί

βέβαια η Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί το βάρος των επιπλέον ευθυνών που αναλαμβάνει και να μη χρησιμοποιήσει το Λιμενικό Ταμείο ως ένα ακόμη Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που εξυπηρετεί «ημέτερους» και κρατά ισορροπίες ανάμεσα στα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Ελπίζουμε σήμερα να επικρατήσει η κοινή λογική για το καλό των δημοτών και του τόπου και αν υπάρχουν τυπικά λάθη στη διαδικασία μεταφοράς του Λιμενικού Ταμείου να διορθωθούν το γρηγορότερο δυνατό, διότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Το γραφείο Τύπου της Δυναμικής Πολιτείας

dunamikipoliteia.blogspot.com

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.