Δημόσια διοίκηση: Χρονιά… μετακινήσεων

0
44

MANITAKHS

Έτος μετακινήσεων στη δημόσια διοίκηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2013, αφού το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παράλληλα με τις μετακινήσεις των 2.500 υπαλλήλων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2012, επισπεύδει τις διαδικασίες για άλλους 25.000 που θα ενταχθούν εφέτος στο πρόγραμμα κινητικότητας, οι μισοί στο πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με το MEGA.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των υπαλλήλων που έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης – ο οποίος ενημέρωσε χθές για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο – είπε ότι στο υπουργείο έχουν ήδη συγκεντρώσει τις ανάγκες και τα κενά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλέσουν τις υπηρεσίες και στη συνέχεια τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, για να μεταφερθούν στις νέες θέσεις τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «τα κενά είναι πολυπληθέστερα των συγκεκριμένων διαθεσιμοτήτων, άρα δεν υπάρχει παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν», και οι πρώτες μετακινήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο.

Αναφορικά με το καθεστώς της κινητικότητας, ο υπουργός δήλωσε ότι ο σχετικός προγραμματισμός και η τεχνική προετοιμασία γίνονται ήδη «με τρόπο συστηματικό» προκειμένου ώστε 12.500 μετακινήσεις να έχουν γίνει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, αφού θα έχει προηγηθεί και η αξιολόγηση.

«Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, όλο αυτό το πρόγραμμα της κινητικότητας θα είναι ένα πρόγραμμα βασικό, συστηματικό και θα γίνεται σε πάγια βάση με τα κριτήρια της αντικειμενικότητας που παρέχει το ΑΣΕΠ» σημείωσε ο κ. Μανιτάκης, ξεκαθαρίζοντας και πάλι πως δεν τίθεται θέμα απολύσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη για άμεση προκήρυξη των θέσεων που θα καταλάβουν οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ώστε να νιώσουν ασφαλείς.

«Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα προς το δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό της χώρας ότι τους τιμάμε, ότι στηριζόμαστε σε αυτούς, ότι η μεγάλη τους πλειονότητα είναι άξιοι άνθρωποι, πιστοί στο καθήκον, είναι μικρές οι εξαιρέσεις. Πρέπει να νοιώσουν ασφαλείς. Θα τους τιμήσει η κοινωνία για αυτό, γιατί θα συμβάλουν στην ανάταξη και την ανάκαμψη της χώρας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο και για τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση που οδηγούν σε συρρίκνωση των υπηρεσιών και σε εξοικονόμηση από μισθώματα, λειτουργικά έξοδα και περιορισμό επιδομάτων θέσεων ευθύνης.

 

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.