Δημόσιο: 12.700 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα έως τον Ιούνιο

0
31

DHMOSIO

Άσχημα τα μαντάτα για τους δημόσιους υπάλληλους καθώς έρχεται νέο κύμα διαθεσιμότητας. Μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι δεν θέλει απολύσεις αλλά η τρόικα έρχεται και πιέζει.

Έτσι η κυβέρνηση, προκειμένου να δείξει έργο στην τρόικα ότι το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας προχωράει, πρόκειται να παραδώσει στην τρόικα τη λίστα με τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Οι 12.700 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έως τον Ιούνιο σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Από τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, οι 5.503 προέρχονται από το στενό Δημόσιο τομέα, οι 800 από οργανισμούς που καταργούνται, οι 2.500 από συγχωνεύσεις οργανισμών και οι 3.896 είναι επίορκοι.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις απολύσεις. Αυτό άλλωστε το έχει δηλώσει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ωστόσο, όσοι δε δεχτούν τις μετατάξεις που προβλέπει το σχέδιο κινητικότητας, αυτοί είναι βέβαιο πως θα βρεθούν εκτός Δημοσίου σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Ο ίδιος υποστήριξε στην εφημερίδα «Realnews» ότι οι υπάλληλοι που δε θα δεχτούν τη μετάταξή τους στο πλαίσιο της κινητικότητας θα βρεθούν εκτός Δημοσίου.

«Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους» λέει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο νόμος για την κινητικότητα λειτούργησε και υπάρχουν ήδη 1890 υπάλληλοι και η χώρα έχει τηρήσει την προαπαιτούμενη ενέργεια.

Ακόμη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει πως 890 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Ζητά υπομονή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».

Ενώ τόνισε ότι ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί.

πηγή: madata.gr

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.