Δωρεάν νομική υποστήριξη ανηλίκων και νέων που δεν διαθέτουν πόρους

0
81

Τη δυνατότητα Δωρεάν Νομικής Βοήθειας με τον άμεσο διορισμό δικηγόρου, έχουν οι ανήλικοι και οι νέοι από 18 έως 30 ετών (και σε ορισμένες περιπτώσεις έως 35 ετών) με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας  «Νομική Βοήθεια για Νέους».

Συγκεκριμένα, το 2013 καθιερώνεται για πρώτη φορά η δωρεάν νομική συνδρομή:

Σε νέους 18-35 ετών για υποθέσεις και διαφορές που σχετίζονται για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (υπερχρεωμένων νοικοκυριών), καθώς και σε ανήλικους και νέους μέχρι 30 ετών- καθώς επεκτείνεται το όριο των 24 ετών που ισχύει σήμερα – για κάθε είδους εργατικές διαφορές.

Το Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας σχεδιάστηκε και υλοποιείται με στόχο την έμπρακτη δωρεάν νομική υποστήριξη ανηλίκων και νέων που δεν διαθέτουν τους πόρους και τη δυνατότητα να αναλάβουν το οικονομικό κόστος και την ευθύνη της εκπροσώπησης τους, τόσο ενώπιον του δικαστηρίου όσο και εξωδικαστικά.

Ο στόχος του είναι  διπλός: Εστιάζει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών  κοινωνικά ομάδων ανήλικων και νέων.

Δικαιούχοι της δωρεάν νομικής βοήθειας είναι οι ανήλικοι (ακόμη και ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες) καθώς και νέοι από 18 έως 30 ετών για ποινικές, αστικές, διοικητικές και εργατικές διαφορές.

Ειδικά για τις γυναίκες που εμπλέκονται σε περιπτώσεις εμπορίας και διακίνησης λευκής σαρκός, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, η υπηρεσία παρέχεται έως την ηλικία των 35 ετών.

Ο Τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας (Τ.Ο. Ρόδου) χαιρετίζει τις ανωτέρω ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας.

Γλαρός Ιωάννης

Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Τ.Ο. Ρόδου

Σχόλια Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.